Velduftende lammegryde

Velduftende lammegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammebov el. lign
 olivenolie
 peber
4 fedhvidløg
2 løg
3 peberfrugter (helst røde eller gule)
2 dåsertomat
2 laurbærblade
3 tsk.tørret timian, eller en stak friske stilke
2 dl.bouillon, lamme- eller grøntsags-
5 dl.tør hvidvin
 salt
5 gulerødder i tern
 
Opskrift:
Skær fedtet af kødet og skær kødet fra benet. Gem benet.

Kødet skæres i passende stykker, ca. 4x4 cm. Stykkerne (også benet) brunes omhyggeligt i olivenolie, gerne af flere omgange. Kødet tages op og peber kværnes over.

Hakket løg og hvidløg klares i en ny smule olivenolie, derefter svitses peberfrugterne, som er skåret i tern, med. Resten af ingredienserne tilsættes, dog ikke gulerødderne.

Kødet og benet lægges atter ned i gryden og det småsimrer ca. 1 1/2 time. Kødet tages op af saucen, laurbærbladene fiskes fra, og saucen blendes og hældes atter i gryden sammen med kødet.

Til sidst tilsættes gulerødderne og retten koger færdig i et lille kvarter.

Retten serveres med godt, langtidshævet brød, eller hvis man vil have det til at strække lidt længere, med ris. Servér evt. også salat til, men på en tallerken for sig selv





karakterer:
Opskriften er vist 7899 gange,
og udskrevet 246 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Pas på med gulerøderne, de må gerne få noget mere tid