Fantastisk tiramisu

Fantastisk tiramisu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Sisse

Indsendt :      Red :
Fantastisk tiramisu, billede 4 Fantastisk tiramisu, billede 1 Fantastisk tiramisu, billede 2 Fantastisk tiramisu, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Mascarpone Mascarpone er en mild, cremet friskost lavet af creme fraiche og fløde, har konsistens som creme fraiche 38%
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
1.5 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Likør. Amaretto 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
21 Savoiardi (Ladyfingers) En pakke Savoiardi indeholder gerne 200 g. og 24 stk
Et stk vejer 8.3 gram
   
Opskrift:
Mascarpone, sukker og æggeblommer blandes.
Æggehvider piskes stive og vendes forsigtigt i.

God og meget stærk kaffe (afkølet) og amaretto blandes.
Ladyfingers dyppes kort i kaffeblandingen.

Brug en form (jeg bruger normalt en aflang brødform) og beklæd den med bagepapir.
Læg et lag af de opblødte ladyfingers og kom ca. en tredjedel af mascarponecremen ovenpå.
Gør dette i alt 3 gange eller til du har brugt alle ingredienserne.
Slut af med mascarpone cremen!
Skal stå i køleskabet i minds 24 timer (men 48 timer er endnu bedre) og drysses med kakopulver/revet chokolade inden servering.


Dette er den bedste tiramisu jeg nogensinde har smagt!! Se at komme i gang!

Tips:

Man behøver ikke at holde sig strengt til opskriften. Man kan bruge flere/færre æg samt lidt mere/mindre sukker alt efter hvordan man bedst kan lide det. Selvom tiramisuen smager fantastisk tager det ikke mere end ca. et kvarter at tilberede den!





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tiramisu

karakterer:
Opskriften er vist 630378 gange,
og udskrevet 17686 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (243 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15764 (3753 kcal)
KJ pr. Pers. 2627 (625 kcal)
Vægt ialt 1170 gram
Vægt pr. Pers. 195 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1347 KJ (320 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 20.4 gram
Kulhydrat 25.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-30 20:05:03
Angående Ladyfingers er jeg enig med flere kommentarer i at de ikke må blive for våde. Jeg plejer at hælde 3-4 mm kaffe/likør blanding op i en flad tallerken og rulle hver ladyfinger to omgange heri. Herved er midten stadig tør så Ladyfingeren kan flytte uden at splatte sammen, og den færdige dessert er ikke for sjasket. Super opskrift :)

  -   2019-01-02 19:57:39
Jeg lavede denne dessert til nytårsdesserten i små glas! den var SÅ god.. jeg lavede den uden alkohol, men tilføjede en smule appelsinskal, appelsinsaft, sukker og vaniljekoncentrat til kaffen. også en smule vaniljekoncentrat i ostemassen. toppede med revet chokolade lige inden servering. den bedste dessert. Jeg vil også lave den til min fødselsdag om 2 uger i små glas, jeg skærer bare ladyfingers til i størrelsen og sprøjter cremen ud.

  -   2018-09-30 13:10:32
Ladyfingers skal kun dyppes kort i kaffeblandingen, ellers er de også svære at løfte op igen, jeg har rettet det i opskriften. Webmaster

  -   2018-09-07 20:58:29
Cremen er uovertruffen. Men mangler i den grad vejledning til hvordan og hvor længe skal ligge ladyfingers i blød. Størstedelen var brune, meget våde og smagte udelukkende af Amarettoén og ikke til at spise.

  -   2018-06-14 12:15:37
Ekstremt god tiramisu! Vi har prøvet et par forskellige opskrifter, men vi vender altid tilbage til denne. Vi putter dog ikke alkohol i da vi blev lettere traumatiserede efter jeg brugte rom og kom til at putte alt for meget i, haha.

  -   2017-09-12 20:45:55
For nogle år siden lavede jeg denne dessert til 65 gæster, afprøvet på forhånd, nedfrosset/kun på køl, Amaretto/Marsala (vores italienske kok i familien bruger Marsala, men fortæller at det er forskelligt i.f.t. hvilken del af Italien man kommer fra). Jeg har stadig ikke helt besluttet, hvilken jeg bedst kan lide, selvom jeg har lavet den flere gange siden, så det er lidt med forskel, hvilken det bliver. Amarettoen er lidt "mildere", med smag af mandlerne (den er også dyrere), imens Marsala er lidt "skarpere" i smagen (efter min mening), hvilket er en god modvægt til det søde. Til gengæld mener jeg bestemt, at det kun kan anbefales at fryse den ned (stor fordel til mange gæster), hvilket den absolut ikke bliver dårligere af (tages op 1/2 time før servering. Revet chokolade (anbefales) eller kakao drysses over før den serveres).

  -   2017-07-06 22:37:12
Whow... kommentarene kan ikke blive bedre. Jeg har længe ledt efter en god tiramisuopskrift. Den skal prøves i morgen selvom jeg så må vente 48 timer med at smage den.

  -   2017-04-10 18:00:09
Har lavet denne opskrift flere gange og hver gang uden alkohol ( da det ikke drikkes af familiemedlem ) og altid været super god

  -   2017-01-13 16:26:59
Så absolut den bedste dessert der findes Jeg har fået Tiramisu flere gange i den italienske del af Sweits (Ticino) og her er jeg ikke i tvivl om at man bruger Amaretto og ikke Marsala Jeg har selv lavet den flere gange med Amaretto og en enkelt gang med Marsala og jeg foretrækker så absolut Amaretto

  -   2016-12-30 14:25:51
Fantastisk lækker kage 🎂 prøv at bruge Bailey's i stedet for Amaretto. Og så kunne jeg godt tænke mig at første afsnit omhandlede at lægge Lady fingers i blød på forhånd (glemmer det altid)

  -   2016-01-16 15:56:10
Dette er uden tvivl den bedst Tiramisu jeg har smagt, den er blevet lavet og serveret for rigtig mange og har endnu ikke stødt på nogen som IKKE kunne lide denne. Den får mine bedste anbefalinger, en dessert/kage som SKAL smages!

  -   2015-12-26 01:19:05
Ja, der kan godt bruges kahluha. Men det mest korrekte/italienske er Marsala som flere skriver.

  -   2015-12-26 01:16:32
Jeg bruger halv mængde mascarpone og halv mængde let pisket flødeskum. Og dypper kun lady fingers på undersiden. Bryder mig ikke om en for våd tiramisu. Kaffen skal være stærk. Gerne espresso.

  -   2015-12-17 13:30:18
Lavede den som afslutning på en italiensk frokost, vores vennepar, hvor den kvindelige del har levet nogle år i Italien var RET begejstrede Kan kun anbefales!!

  -   2015-11-18 05:44:24
Kan der bruges kahluha?

  -   2015-08-10 21:23:14
Den bedste jeg længe har smagt

  -   2015-04-28 08:28:46
jeg skal lave Tiramisu til 30 personer, så tror du jeg kan lave det i en stor bradepande og så lade den stå i en kold kælder eller garage, for den kan jo ikke være i køleskabet?

  -   2015-01-15 02:18:22
Jeg har fundet ud af, for at piske æggehviderne stive, skal der drysse sukker lidt af gangen.. uden sukker bliver æggehvide ikke stive.. (heller ikke for meget sukker, men bare lidt.) Og jeg har brugt 3-4 æggeblommer og æggehvide, i stedet for to.. men ellers er det verdens bedste opskrift. Har brugt denne i flere år nu :)

  -   2014-12-29 22:15:26
Hvorfor skal der bagepapir i bunden ????

  -   2014-11-14 17:53:46
Nej det skal det ikke du kan os bruge normale æg Hvis du kan undgå at blænde dem sammen For der sker ik så meget hvis du bruger normale æg Har smagte med normale æg før det smager det samme

  -   2014-09-30 01:41:59
line det skal være pasteuriseret ægge blommer og hvider da de ikke bliver opvarmet.

  -   2014-09-29 13:06:08
Det er en rigtig god opskrift. Bruger lidt mere kaffe og amarettolikør. Men det er jo en smagssag. Jeg har nu også prøvet to gange med en rigtig god flødeost. Det duer bare ikke. Man kan kun bruge mascapone ost. Hvis i bruger flødeost bliver det en flydende omgang tiramisu. Også selvom jeg holdt tilbage med vædske til ladyfingerne.

  -   2014-09-02 06:22:34
Nogen der ved om man kan bruge 4 æg og så fordele æggehvider og æggeblommer? Eller SKAL det være pasteuriseret? Håber nogen der svare så jeg kan gå igang.

  -   2014-02-14 19:49:01
Efter at have fulgt opskriften (lavet tiramisuen) og sprunget de mange gode indlæg over, er jeg blevet så meget klogere efter at have læst dem, at opskriften skal prøves UDEN jeg drukner mine ladyfingers helt. Vil bare giver dem få Sec på hver side, så de stadig er lidt sprøde indeni og så skal marsala vinen da testes, så den får den "helt rigtige" italienske smag:) HÅBER der kan rettes i opskriften, så andre slipper for "klamme" fingre;)

  -   2014-01-16 13:24:24
Når jeg laver tiramisu bruger jeg hvad jeg har af sød alkohol. og det er indtil videre blevet til en italiensk kaffelikør- noget i stil med Bailey, som jeg også har brugt, samt cuba caramel. Alle 3 slags smager super i tiramisuen.

  -   2014-01-13 18:44:41
Ganske enkel god, men mindre amaretto, mere kaffe.

  -   2013-12-30 13:00:14
Tak for en super opskrift. Bruger den hver nytårs aften. Gæsterne kræver den fra mig hver gang :)

  -   2013-10-26 13:11:13
Jeg brugte 2 dl kaffe og 1 dl rød Grand marnier, da jeg ikke havde hverken marsala eller amaretto. Det fungerede til kenderens store tilfredsstillelse. Det var første gang det blev lavet, men ikke sidste.

  -   2012-12-31 10:53:17
Jeg havde en dag inviteret gæster som slet ikke kan lide smagen af kaffe, men jeg havde virkelig lyst til at lave tiramisu. Jeg brugte denne opskrift, men i stedet for kaffe lavede jeg en stærk blanding af 1,5dl vand, 3½ spsk ren kakao og 1 spsk sukker. Man får nok bank hvis man kalder det tiramisu, men det blev faktisk en vildt lækker dessert! Den variant kan godt anbefales! Desuden tillod jeg mig at komme en stang vanille i min hjemmelavede mascarpone.

  -   2012-07-20 20:36:07
Dette er den nemme og meget gode teramisu. Men ja Marsala er den rigtige vin at bruge i denne dessert.

  -   2012-06-25 09:47:55
Jeg prøvede denne opskrift på baggrund af alle de gode anmeldelser, og jeg må sige den er helt fantastisk:-) Jeg er dog ikke til alkohol, og den smager glimrende uden. Jeg prøvede at smage på tiramisuen efter kun 4 timer, men nej...den SKAL stå på køl natten over. Dem der får for "smattede" ladyfingers, har ladet dem suge alt alt for længe - de skal kun lige have et ultrakort dyp på hver side, ikke engang et helt sekund...

  -   2012-06-25 09:10:59
Den er fantastisk, brug rørsukker, så knaser det ikke

  -   2012-06-11 17:54:51
En mægtig god tiramisu. Gjorde dog den fejl at putte for meget amaretto i, så den blev lidt stærk. Skal lave den igen om ikke så længe, og bruger mindre amaretto der. Vil også huske at dyppe ladyfingers i væde, fremfor at hælde væden over dem, som jeg gjorde første gang.

  -   2012-05-29 16:07:09
Den mest fantastiske tiramisu på jordkloden. Serverede den for nogle gæster, de var helt foreslskede i den, og det samme var vi. Tak

  -   2012-04-17 09:17:55
Smager dejligt - men blev lidt stærkt så næste gang vil jeg bruge mindre amaretto og så vil jeg bruge flere æggehvider så cremen bliver mere blød.

  -   2012-04-11 20:37:03
29-03-12 brugte 2 dl kaffe, 1 dl marsala vin, og en lille smule anislikør samt 1 korn fra 1 stang vanilie. Brugte ikke bagepapir i formen, kom det direkte ned i serveringsskålen. Husk at drysse med kakaopulver lige inden servering. Smager virkelig godt.

  -   2012-03-20 17:25:28
Helt fantastisk som også står i overskriften.

  -   2012-02-13 18:47:24
Den er fantastisk !

  -   2012-01-30 13:30:19
Alt alt for smattet! Fulgte opskriften slavisk, men tiramisuen blev ikke god. Kan ikke anbefales.

  -   2011-12-29 14:33:53
Til Kuk: Måske friskpresset appelsinsaft eller cacaomælk, bare et forslag men ved ikke hvordan det smager. Jeg ville selv først prøve med app.

  -   2011-12-28 15:15:38
Man bruger altså ikke Amaretto til Tiramisu - men Marsala! Det er i øvrigt lige så nemt/svært at finde og er lidt billigere. Ellers en perfekt Tiramsuopskrift som jeg nu benytter for 2. gang og har fået masser af ros for.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her