Kalvelårtunge grillet med rosmarin og citron
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Grillet kalvelårtunge:
Den afpudsede kalvelårtunge brunes på alle sider på en varm, penslet grillrist - ialt ca. 8 - 10 minutter Når kødet er tilpas brunet, krydres det med salt og peber og pakkes i stanniol sammen med ski-ver af citron og 2 af rosmarinkvistene. Du kan vælge mellem 2 fremgangsmåder. Enten kan stanniolpakken med kødet placeres direkte i grillens gløder. Eller du kan sætte risten på den mindste afstand fra gløderne og lægge stanni-olpakken herpå. I begge tilfælde skal kødet stege i ca. 40-50 minutter alt efter størrelse --vendes af og til. Pinjekernepesto: Den sidste rosmarinkvist grilles let på grillristen. Pil nålene af og kom dem i en blender. Rist pinje-kerner på en tør pande, til de er lysebrune - kom også dem i blenderen. Tilsæt så olivenolie, citron-saft, reven citronskal og honning og blend det hele sammen. Smag til med salt og peber - dette kal-des en pesto, og den skal brugs til kartoflerne. Skrub kartoflerne grundigt og kog dem i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og kom kartoflerne over i en skål. Hæld så pestoen over de varme kartofler og bland lidt rundt, så den fordeles jævnt. Rucola-salat: Skyl rucolasalaten grundigt, kasser de grove stilke og riv resten af salaten groft ud og kom det i en skål. Bland tranebær, olivenolie, balsamico, honning og sennep i en anden skål, rør rundt og kom salaten herned lige inden servering. Når kødet er færdigstegt, tages det af grillen og lægges til at hvile ca. 10 minutter - stadig indpakket i stanniol. Derefter pakkes det ud og skæres i tynde skiver. |
|
Opskriften er vist 80090 gange,
og udskrevet 1869 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe K - 2005-01-01 01:01:01 Spændende opskrift, der sætter en "moderne" smag til kalvekødet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne