Grillet flanksteak på thai-manér med peanutsauce og ananas
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveflankesteaks Oprindelsesland : Thailand Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Marineret flanksteak
Først afpudses steaken for sener og hinder. Så skal den marineres. I en stor skål kommes ko-kosmælk samt saft og reven skal fra limefrugten. Hak citrongræsset i 4 stykker og kom det i skålen. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak dem. Hak også frisk ingefær og kom begge dele i skålen. Så er marinaden færdig, og kødet lægges heri. Stilles køligt til kødet skal bruges. Kød og marinade kan også kommes i en stor frysepose, der lukkes - så ligger kødet og marinerer her. Når kødet skal bruges, skrabes det fri for marinaden. Lægges på en varm og smurt grillrist og grilles i 6 - 8 minutter på hver side. Herefter tages steaken af og hviler i 10 minutter løst tildæk-ket med stanniol. Gem marinaden til saucen. Når flanksteaken har hvilet færdig, skæres den i tynde skiver på skrå (som når man skiver en laks) og serveres sammen med tilbehøret. Peanutsauce: Hæld marinaden fra kødet i en gryde sammen med soya, brun farin og de hakkede peanuts. Lad det koge 5 - 10 minutter og smag evt. til med lidt salt. Så er peanutsaucen færdig. Sur/sød agurk: Skræl agurkerne, flæk dem på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i ½ cm tynde skiver og kom dem i en skål. Pil løget og skær det i ½ cm tynde skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud og skær også den i tynde skiver. Begge dele kommes i skålen til agurkeskiverne. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over de skivede grøntsager ved servering. Ananasen skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver. Skiverne grilles lige inden servering. Tips: Marinaden påbegyndes gerne dagen før og mindst 3 - 4 timer før |
|
Opskriften er vist 30891 gange,
og udskrevet 995 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Katja - 2008-05-11 15:04:03 MUMS - det smager bare rigtig godt. Rigitg god smagsoplevelse. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne