Escalopes med spansk ost

Escalopes med spansk ost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve Escalopes

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 polenta:
1 spsk.olivenolie
1 l.vand
180 g.polenta (bearbejdet majsmel)
1 finthakket løg
½ fedfinthakket hvidløg
1 spsk.finthakket rosmarin
 
 Escalopes:
4 kalveescalopes à ca. 150 g (skåret af kalvetykstegsfilet - escalopes er ca. 1½ cm tynde skiver)
200 g.fast spansk manchego (eller emmentaler eller gouda)
1 spsk.olie til pensling af grillrist
 
 radicchiosalat
4 radicchiosalat hoveder (eller anden rød salat)
8 skiverparmaskinke
4 spsk.sukker
4 dl.koldt vand
 
 basilikum-creme
½ fedhakket hvidløg
1 bundtbasilikum
2 dl.creme fraiche eller kvark
½ spsk.dijonsennep
 salt
 peber
 
Opskrift:
polenta:
dagen før
Smør 2 dybe tallerkener med lidt olivenolie. I en sauterpande sauteres finthakket løg, finthakket hvidløg og finthakket rosmarin i en smule olivenolie.

Tilsæt ½ l koldt vand og bring indholdet i kog. Tilsæt polentamelet lidt ad gangen og lad det hele koge et par minutter.

Hæld så polentaen op i de smurte tallerkener, dæk dem med husholdningsfilm (prik et par huller i filmen så dampen kan slippe ud) og sæt tallerkenerne i køleskabet til næste dag.

På selve dagen:
Tag polentaen ud af køleskabet og kom den over på et skærebræt. Del indholdet fra de 2 tallerkener i hver 4 portioner og grill dem på den varme grill lige før servering.

Escalopes:
Skær et lille hul (lomme) ind i siden på hver af de 4 escalopes. Lommen bør være ca. 5 cm lang og næsten så "dyb" som kødstykket - del så osten i 4 lige store stykker og kom et stykke ost ind i hver lomme - hvis nødvendigt kan lommen lukkes med en kødnål.

Pensl den varme grillrist med lidt olie og læg de 4 escalopes på. Grill dem ca. 2 - 3 minutter på hver side (osten skal blive varm, så smagen sætter sig i kødet), krydr med salt og peber og tag dem af grillen.

radicchiosalat
Halver de 4 salathoveder (skær dem igennem fra top til bund). Skyl dem godt og læg dem så i en skål med koldt vand tilsat sukker - det fjerner toppen af den lidt bitre smag. Efter 20 minutter tages salaten op og tørres i et viskestykke. Nu vikles et stykke parmaskinke om hvert stykke salat, hvorefter stykkerne grilles ca. 2 minutter på hver side, til skinken er gyldenstegt hele vejen rundt.

basilikumcreme
Hak eller blend hvidløg og basilikum og bland det i en skål med creme fraiche og sennep. Smag til med salt og peber. Så er alt klar til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 16224 gange,
og udskrevet 344 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu