Grillspid med kyllingekød og satay sauce
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i ca. 3 x 4 cm. stykker.
Marinade: Findel hvidløget i en morter sammen med grofthakkede løg og bland med spidskommen, karry, ingefær og salt. Blandingen stødes til en pasta og røres i olien lidt efter lidt. Kom kødet i og lad det marinere i 1-2 timer eller længere i køleskabet. Sæt kødet sammen på små spid (bambusspid) og steg dem på grillen, vendes en gang. Kødet lægges så tæt på grillen, som det kan uden at brænde, og steges 2-3 min. på hver side. Saucen laves således: Læg de tørrede chilipebre i blød i lunkent vand i ca. 30 min. Blend dem derefter sammen med hvidløg, løg, jordnødder og peberfrugt. Varm olien på en pande, kom nøddemassen i og rist den 5 min. under omrøring. Rør citronsaft, sukker, salt samt bouillonterninger (opløst i vandet) i og smag til. Saucen skal være stærk og "brændende" i smagen. Serveres varm til det grillstegte kød sammen med kogte ris. |
|
Opskriften er vist 67210 gange,
og udskrevet 1582 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (162 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-10-30 11:15:11 Jeg har fået retten mange gange i Thailand, og herhjemme har jeg brugt pulver fra Thaishops, men denne opskrift er fantastisk og vækker minder fra thailand :-) taaaaak 👍 CD - 2013-03-19 16:02:32 Hvor finder man tørrede chilipebre ? De havde dem ikke i Føtex. Ligger de under krydderier eller i grøntafdelingen ? Har kun chiliflager på lager anonym - 2012-06-19 09:48:42 sovsen er også rigtig god kold, så den er oplagt til en picnic kurv med kolde spyd og brød. Mig - 2011-10-03 12:57:20 Fantastisk ret!! Vi laver den ofte - dog bare ved at stege kyllingespydene i ovnen. Mums!!! Rasmus - 2011-08-07 17:31:32 Fænomenal ret. Smagte helt fantastisk sammen med en god gang butterchicken, Raita og hjemmebagte Naan brød :) maja - 2007-03-13 09:13:39 -det lyder rigtig lækkert Karin Majland - 2005-01-01 01:01:01 Man kan fint også bruge kalkunekød til spydene. Desuden er det lækkert med indiske fladbrød til at dyppe i sovsen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne