Grillede kæmperejer med hvidløgsmayonnaise
Hovedingrediens : Rejer - Kæmperejer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil hoved og skal af rejerne, men lad skallen på halestykket sidde. Fjern den sorte tarmstreng fra rygsiden med en spids kniv. Skyl rejerne og dup dem tørre.
Bland det pressede fed hvidløg med salt, peber og oliven-olie i en skål. Lad rejerne marinere heri i en times tid i køleskabet. Tilbered imens mayonnaisen: Rør æggeblommen med sennep og cayennepeber. Tilsæt olien - først dråbevis, og senere i en tynd stråle. Smag til med hvidløg, citron og salt. Sæt rejerne fire og fire på træ- eller metalspid og grill dem et par min. på hver side. Anret med mayonnaise, citronbåde og persille. |
|
Opskriften er vist 63663 gange,
og udskrevet 1366 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-07-29 15:44:41 Rejerne var fantastiske, men hvidløgsmayonnaisen lavet på jomfruolivenolie blev meget besk... Jeg lavede mayonnaisen på solsikkeolie og der blev den blød og rund i smagen :) Kit - 2011-05-20 10:12:48 Mayonnaise røres nemt i en blender - så bliver man ikke så træt i armen af at piske. Fremgangsmåden er som ovenstående. anonym - 2010-01-27 14:03:23 Man skal også bruge en smagsløs olie til sådan noget... Patrick - 2010-01-13 17:51:35 Ja jeg ved ikke hvilket resultat i andre har fået med jeres mayonnaise, men én ting er sikkert, jeg laver det ihvertfald ikke af jomfruolivenolie igen. Det smagte simpelthen alt for meget af jomfruolivenolie. Men rejerne blev gode. Karin og Henning - 2009-07-25 21:55:15 Super lækker ret - det smager helt fantastisk. Kan virkelig anbefales. Anne-Grethe - 2008-12-28 10:27:08 Husk at bruge pastoriserede æggeblommer til mayonnaisen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne