Grillet nakkefilet med løgkompot

Grillet nakkefilet med løgkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1-1,2 kg.nakkefilet
3 tsk.grillkrydderi
 spsk.olie
 spsk.salt
 
 Løgkompot:
500 g.løg med top
15 g.smør
 spsk.lys vineddike
1 spsk.honning
1 kvisttimian
 salt
 peber
 dild
 
 
Opskrift:
Skær kødet igennem på langs, så der bliver to fileter, helst nogenlunde lige tykke. Gnid fileterne med grillkrydderi, og lad dem trække i køleskab 1 - 2 timer. Pensl kødet med olie, og drys det med salt. Varm grillen op, så kullene er hvidglødende. Steg de to fileter ca. 25 minutter, 10-15 cm fra gløderne, til de er netop gennemstegt. Tag kødet af grillen, og lad det hvile indpakket i stanniol ca. 10 minutter. Pil løgene, og skær dem i skiver, gem de grønne toppe. Svits løgene let gyldne i smørret, 3 - 4 minutter i en sauterpande. Tilsæt 2 spsk vand, vineddike, honning, timian, salt og peber, og lad løgene simre 10 - 12 minutter til løgene er møre. Tag timianen op. Snit løgtoppene, og tilsæt dem kort tid inden serveringen, så de bevarer farven. Pynt med klippet dild.

Server med Kartofler og grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 37884 gange,
og udskrevet 835 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-10 09:58:31
Hvor ville det være dejligt med foto af maden. Det ville give en en ide om hvordan man serverede retten. Og så lidt større skrift. På forhånd tak.