Grillet nakkefilet med løgkompot
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Indsendt : Red : |
|
|
Skær kødet igennem på langs, så der bliver to fileter, helst nogenlunde lige tykke. Gnid fileterne med grillkrydderi, og lad dem trække i køleskab 1 - 2 timer. Pensl kødet med olie, og drys det med salt.
Varm grillen op, så kullene er hvidglødende. Steg de to fileter ca. 25 minutter, 10-15 cm fra gløderne, til de er netop gennemstegt. Tag kødet af grillen, og lad det hvile indpakket i stanniol ca. 10 minutter.
Pil løgene, og skær dem i skiver, gem de grønne toppe. Svits løgene let gyldne i smørret, 3 - 4 minutter i en sauterpande. Tilsæt 2 spsk vand, vineddike, honning, timian, salt og peber, og lad løgene simre 10 - 12 minutter til løgene er møre.
Tag timianen op. Snit løgtoppene, og tilsæt dem kort tid inden serveringen, så de bevarer farven. Pynt med klippet dild.
Server med Kartofler og grøn salat. |
|
Opskriften er vist 37884 gange,
og udskrevet 835 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Ulla - 2009-06-10 09:58:31 Hvor ville det være dejligt med foto af maden. Det ville give en en ide om hvordan man serverede retten. Og så lidt større skrift. På forhånd tak. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne