Fyldt svinemørbrad og kartofler i fad
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Jytte |
|
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et ovnfast fad. Drys mel (brug en lille sigte) og krydderier mellem lagene og hæld til sidst mælken over kartoflerne. Pres kartoflerne let med bagsiden af en ske, sådan at væden når op til det øverste lag af kartoffelskiverne.
Sæt fadet i en kold ovn og tænd på 160 grader C. alm. ovn. Kartoflerne skal stå i ovnen i ca. 1½ time. Afpuds mørbraden for sener og bimørbrad - gem bimørbrad. Skær en ca. 3 cm. dyb revne på langs i mørbraden. Fyld den med tomater, salt og peber. Fjern senen på bimørbraden, hak den groft, og bland den med fyldet. Læg mørbraden på sammenføjningen i et lille fad, pak baconskiverne tæt omkring den og stil fadet i ovnen ved siden af kartoflerne, når de har stegt ca. 40 minutter. Efter ca. 35 minutter er mørbraden stegt. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen i kødet være 70 grader C. Hvis mørbraden er for bleg, grilles den et par minutter. Sluk ovnen og tag kødet ud. Dæk det med stanniol og lad det hvile ca. 15 minutter. Lad kartoflerne stå i den slukkede ovn imens. Skær kødet i tynde skiver på skrå ved servering. |
|
Opskriften er vist 294056 gange,
og udskrevet 9443 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (75 stemmer) |
|
Kommentarer madelskeren - 2013-01-12 20:53:39 Super god ret, mørbraden kan have godt af mere varme frem for at det er nødvendigt med grill tilsidst. Kirse - 2007-04-26 07:30:23 Det er vel heller ikke meningen at det er mælken, der skal jævne, stivelsen i kartoflerne burde være nok. Jeg bruger selv en god boullion når jeg skal lave kartofler i ovnen, det jævner fint uden mælk eller mel... Inger & Nils - 2005-01-01 01:01:01 Det med skummetmælk er ikke særlig smart, det jævner ikke. Gitte - 2005-01-01 01:01:01 Prøv med pesto og brun mørbraden af inden fyldet puttes i og bacon'en udenom. Mht kartofler, så pas på med melen, det bliver noget mærkeligt opbagt noget - brug evt sojafløde i stedet for mel og mælk. Vinni - 2005-01-01 01:01:01 Brug kalkunbacon i stedet for, det er mere fedtfattigt anonym - 2005-01-01 01:01:01 prøv med kalkun |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne