Græske Grillspyd
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet røres med alle ingredienserne, hviler ca. en halv time. Form farsen til lidt aflange kødboller, stik dem på flade kebabspyd (fx Weber) eller våde bambusspyd, ca. 4 kødboller på hvert spyd.
Dup grillristen med et stykke olievædet køkkenrulle holdt med en tang. Spyddene med kødboller pensles med olie/soyablandingen og grilles over direkte varme i 8-10 minutter. De vendes og pensles med jævne mellemrum. Tzatziki: Skræl agurkerne. Skær dem på langs og tag kernerne ud. Riv dem på den grove side af rivejernet. Drys de revne agurker med groft salt og pak i et rent viskestykke. Lad dem ligge i ca. 15 minutter, så saltet trækker vandet ud af agurkerne. Kom agurkerne i en sigte og skyl saltet af. Tør igen i et rent viskestykke. Ja, det er lidt besværligt, men det hele værd. Vend så de revne og tørrede agurker i yoghurten - og stil koldt, til du skal spise. Server evt. hjemmelavede pommes frites til. Tips: De første gange, du vender spyddene, bør du gøre det med en grillspatel, så du undgår at trække spyddene ud igennem farsen, før den "stivner". |
|
Opskriften er vist 102946 gange,
og udskrevet 2338 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Celina - 2018-12-16 14:44:03 Hvad er 2 bægre =??? Jytte - 2005-01-01 01:01:01 Prøv at komme 2 træspyd i hver kødbolle, så falder de ikke. De smager rigtig godt. Erik - 2005-01-01 01:01:01 Smager kanon - men pas på de falder let af spydet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne