Kalkun, stegt
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Indsendt : Red : |
|
|
Den rensede kalkun drysses indvendig med salt og peber. Kastanjerne ridses i toppen og stilles på rist i ovnen 15 min. ved 225 gr, til skallen og den brune hinde kan trækkes af. Kastanjerne koges 10 min. i suppen og moses ud i suppen med bagsiden af skeen eller pureres. Hakket kalkunindmad, hjerte, kro, lever og hakket flæskekød blandes i, derpå rasp og så meget fløde, at farsen har en passende konsistens. Man kan også male de ristede kastanjer, indmad og svinemørbrad gennem kødmaskinen og røre denne fars med 4 dl suppe i stedet for 1/2 liter, samt rasp og fløde. Farsen krydres og fyldes i kalkunen, der lukkes med kødpinde eller syes til. Halsskindet stoppes med rå æbleterninger og selleri, blandet med strimler af spæk og evt. sukker. Der lukkes også for dette fyld. Spækskiver bindes på bryst og lår eller kødet pensles med olie eller smør. Kalkunen steger på ovnristen over bradepanden med ryggen op den første time og vendes derefter. Stegetid i alt ca. 4 timer ved 160 gr. Skyen hældes fra og kalkunen efterbrunes ca. 10 min. ved 250 gr. Før bruningen fjernes spækskiverne. Ved anretningen parteres fuglen. Farsen lægges rundt om. Brun skysauce serveres til sammen med hvide eller franske kartofler. Halve æbler med tyttebærsyltetøj eller tyk æblemos med revet peberrod eller waldorfsalat kan eventuelt serveres til.
|
|
Opskriften er vist 22049 gange,
og udskrevet 588 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne