Andesteg evt. med mørbradfyld
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt : Red : |
|
|
Den rensede and drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æblebåde og svesker. Den kan drøjes med en svinemørbrad eller 1/2 kg kødfars, der lægges inden i anden sammen med frugten.
Anden gnides udvendig med 1-2 tsk. salt, lægges med ryggen op på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i kold ovn. Ovnen indstilles på 160 grader C. Der hældes 1 liter kogende vand i bradepanden. Anden vendes med brystet opad, når der er gået ca. 45 minutter. Stegetid i alt 2-21/2 time, 1 time pr. kilo. Da hældes vand og afsmeltet fedt af bradepanden. Ovnen varmes op til 225 grader C, og anden brunes med ventilen åben. Sauce: Vingerne klippes af den rå and, da de ofte bliver tørstegt i ovnen. Vinger, hals og indmad brunes, dækkes med suppe eller vand, tilsat salt, 1 suppevisk og bouillonterning, og koges 1 time. Skyen sies fra, tilsættes skyen fra bradepanden, jævnes til sauce, smages til og farves med kulør. Anden kan langtidssteges i forvejen, men brunes ikke. Den afkøles helt eller delvis, parteres i passende portionsstykker, der lægges med skindsiden op på ovnristen over bradepanden. Før serveringen varmes ovnen op til 225 grader C. Andefedt pensles på kødstykkerne, der brunes 10-20 minutter til de er gyldne og sprøde. Frosset and tøs op i køleskabet 2 døgn. And, stegt i fad eller folie. En lille and på 1 1/2-1¾ kg lægges frisk eller halvfrossen i et ildfast, smurt fad eller på et smurt folie, der lukkes tæt til i alle sammenføjninger. Fadet dækkes med låg. Anden steger således 1 1/2 time ved 175 grader C, hvorefter foliet lukkes op, eller låget på fadet fjernes. Anden brunes ca. 15 minutter ved 225 grader C. Anretning: Brystkød og lår skæres fra og deles i passende portionsstykker. Ryggen, som aldrig bliver rigtig sprød under stegningen, kan lægges i ovnen med skindsiden op og gives grill et øjeblik. Anden serveres med rødkål og brunede eller hvide kartofler, evt. halve æbler med gelé. |
|
Opskriften er vist 29200 gange,
og udskrevet 1092 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Slot, Lemvig - 2006-12-12 13:12:27 Dejlig fyldestgørende fremgangsmåde, lækker menu.. Rita, Kolding - 2005-01-01 01:01:01 God, fyldig med flere muligheder |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne