Osso buco 02

Osso buco 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Osso buco 02, billede 4 Osso buco 02, billede 1 Osso buco 02, billede 2 Osso buco 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.kalve- eller okseskank
2 spsk.hvedemel
0.5 tsk.basilikum
0.5 tsk.merian
0.5 tsk.rosmarin
 salt
 peber
 
75 g.margarine eller 0.5 dl. olie
 
2 gulerødder
1-2 løg
1 skiveselleri
 evt. 1 fed hvidløg
1 dl.tomatpuré
2 dl.hvidvin eller Æblejuice
2 dl.bouillon
 
 Pynt:
 Hakket persille
 reven citronskal
 
Opskrift:
Slagteren saver skanken i stykker på 4 cm. Klip nogle hak i kødhinden, så undgår man, at kødskiven krummer sig sammen under stegningen.

Kødstykkerne vendes i melet tilsat krydderierne. Brunes i margarine eller olie. Tages op.

Urterne rives eller snittes og svitses i fedtstoffet. Skankestykkerne lægges på urterne. Tilsæt tomatpuré, vin og bouillon. Retten steges under låg 1 1/2 - 2 timer (okseskank ca. 21/2 time). Skal være så mørt, at kødet falder fra benet.

Retten smages til.

Serveres med ris, pasta eller kartoffelmos, samt hakket persille og revet citronskal.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 44482 gange,
og udskrevet 1667 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-12 17:52:07
dette er en herlig spise som man ikke kan få nok af men det er desværre ikke så ofte at man kan finde det i forretningerne hvie endelig så er det som regelen frossen eller med megen fedt på

  -   2011-10-26 23:07:22
den er god ...meget let at lave og med kartoffelmos og stikkelsbær kompot der kun en fejl nan spiser for meget...

  -   2010-09-19 13:46:00
Der skal bruges en del mere væde en beskrevet, ca. 1 litter mere, spæd op undervejs.