Sprængt lammekølle med lun salat og peberrodsfløde

Sprængt lammekølle med lun salat og peberrodsfløde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle, evt. udbenet
 
 Saltlage:
3 l.vand
800 g.salt
100 g.sukker
 
 Kogelage:
 vand
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblade
2 kvistetimian
10 peberkorn
 
 Lun Salat:
750 g.små nye kartofler
12 smågulerødder
10 forårsløg
250 g.broccoli
 
 Marinade:
3 spsk.olivenolie
3 spsk.limesaft
 
 Grøn Peberrodsfløde:
1.5 dlpiskefløde
1.5 dl.cremefraiche 18%
2 spsk.frisk reven peberrod
1 dlhakket brøndkarse
0.5 tsk.salt
 peber
 
Opskrift:
Lammekølle:
Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles. Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker køligt i 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange, hvis saltlagen ikke dækker helt.

Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn. Koges ca. 1 1/2 time under låg ved svag varme. Trækker 20-30 min. indpakket i alufolie. Køllen kan serveres varm eller kold skåret i tynde skiver.

Salat:
Kartoflerne skrubbes, halveres, hvis de er store. Gulerødderne skrubbes eller skrælles. Forårsløgene renses. Broccolien deles i buketter, stokken skæres i terninger.

Kartoflerne koges i letsaltet vand i 8-10 min. Gulerødderne koges med yderligere 2 min. Broccolien koges med yderligere 2 min. Forårsløgene koges med yderligere 2 min.

Grøntsagerne hældes til afdrypning i en sigte og fordeles på et fad. Marinaden piskes sammen og hældes over.

Peberrodsfløde:
Fløden piskes til skum og blandes med de øvrige ingredienser til peberrodsfløden.





karakterer:
Opskriften er vist 9274 gange,
og udskrevet 257 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu