Karrysuppe

Karrysuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Karrysuppe, billede 4 Karrysuppe, billede 1 Karrysuppe, billede 2 Karrysuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
35 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 tsk. Karry
25 gram. Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram. Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Margarinen smeltes og svitses med karryen 2-4 min.
Løg og æble rives groft og ristes med endnu 3-5 min.

Melet drysses i og afbages med fedtstoffet. Bouillon spædes i. Den kan sies, hvis løg og æble ikke koger tilstrækkeligt ud.

Suppen smages til og rundes af med fløde lige før serveringen.

Ristoppe, pasta, porreringe, fiske- eller kødboller kan serveres til.

Tips:

Server evt. Ris med rosiner til





Beskrivelse:

Nem karrysuppe opskrift

Hvad smager bedre end en lækker og cremet hjemmelavet karrysuppe med fløde? Med denne opskrift på karrysuppe får du det bedste af det bedste på simpleste vis. Retten indeholder hverken kød eller skaldyr, som typisk er en fast del af mange varianter. Nyd en lækker karrysuppe på en kold efterårsdag og server den gerne med et friskbagt flute eller en omgang ris med rosiner til.

Hvor stammer den gullige suppe fra?

Karry er et krydderi, som indgår i mange retter verden over, herunder den populære karrysuppe, som findes i forskellige varianter. Det kærkommen gule krydderi stammer oprindeligt fra Indien, men er også særlig udbredt i det thailandske og malaysiske køkken. Selve karryen er en blanding af krydderier, herunder gurkemeje, kardemomme, spidskommen, kanel, peber, muskatnød, hvidløg og nelliker. Der indgår typisk 10 forskellige slags krydderier i karry - nogle gange helt op mod 20. Der findes både milde og stærkere udgaver af karry, så du kan sagtens lave en børnevenlig udgave.

Enkel karrysuppe - kalorier

Denne opskrift indeholder kun 86 kcal pr. 100 gram, hvilket gør det til en kalorielet spise. Dette skyldes blandt andet det minimale indhold af ingredienser. Ønsker du at skære flere kalorier fra, kan du minimere indholdet af fløde.

karakterer:
Opskriften er vist 138315 gange,
og udskrevet 2246 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (51 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4607 (1097 kcal)
KJ pr. Pers. 1151 (274 kcal)
Vægt ialt 1262 gram
Vægt pr. Pers. 315 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 365 KJ (86 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 8.6 gram
Kulhydrat 2.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-31 06:12:15
Jeg kogte en kylling til bouillon,nu jeg alligevel havde tid lyst oglejlighed til det, skar den i stykker og brugte den i suppen,mums den er altsaa bare god den suppe,lidt mere karry ,laekkert .

  -   2012-01-07 14:39:56
den er mega god-_-