Sprængt lammebov
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Indsendt : Red : |
|
|
Skyl kødet og dup det tørt med papir fra køkkenrullen.
Bland salt og farin med knuste laurbærblade, nelliker, peber og allehånde og gnid kødet med blandingen. Læg kødet med saltblandingen i et lerfad og lad det stå koldt i 1 døgn. Skyl salt og krydderier af og kog kødet i en gryde med så meget vand at det lige dækker. Skum af, når det begynder at koge, og læg suppevisk ved. Lad kødet koge ved svag varme i ca. 1 time og 15 min. Fjern bovbladet og skær kødet i tynde skiver. Server med kogte grøntsager, persilledryssede kartofler og evt. smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 9667 gange,
og udskrevet 215 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer riborgdaehnert - 2009-01-01 19:43:16 God opskrift. Næste gang vil jeg dog bruge den anden om sprængt lammebov, hvor man tilsætter kogevandet lidt salt eller salte det rå kød med en spiseskefuld mere. Den blev lige fersk nok. Og jeg fortrød, at jeg kasserede kogevandet. Det ville have været et godt grundlag for f.eks. en peberrodssovs. RD. riborgdaehnert - 2009-01-01 16:07:55 Jeg udbenede boven og lod kun bovbladet blive siddende, da jeg ellers ikke kunne have den i en gryde. Jeg tror også, en peberrodsovs vil passe godt til retten. R.D. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne