Saltindbagt lammekølle

Saltindbagt lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle uden nøgleben
3 kvistetimian
2 kvisterosmarin
0.5 potteSalvie, frisk
3-4 kg.groft salt
 
 Creme:
2 helehvidløg
1 spsk.olivenolie
2.5 dl.lammebouillon
5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
 Kartofler:
6 storekartofler
 Salvie, frisk
 salt
 
 Urter:
3 slankeporrer
500 g.majroer
3 storegulerødder
1 fedhakket hvidløg
2 spsk.olivenolie
1 kvist.timian
 hakket persille
 
Opskrift:
Kom 1/3 salt i bunden af en stor stegegryde. Læg køllen oven på. Dæk med krydderurter. Hæld resten af saltet over, så køllen er helt dækket. Sæt den i ovnen 1 time og 15 min ved 175 gr.

Urter:
Skær porrer og gulerødder i store skrå skiver og majroer i store tern. Rist grøntsager og hvidløg 3 min i olivenolie. Kom dem i et ovnfast fad sammen med timian og dæk med folie.

Bag grøntsagerne ved 200 gr. C i 20-25 min. Fjern timiankvisten, drys med hakket persille.

Tag lammekøllen op af gryden, skrab saltet væk og skær kødet i tynde skiver.

Server urter, bagte kartofler, samt hvidløgscreme til.





karakterer:
Opskriften er vist 10757 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu