Æbler i æblegele

Æbler i æblegele, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertgele

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kompot:
4-5 æbler
2 dl.vand
4 spsk.sukker
1 spsk.citronsaft
 
 Gelé:
3.75 dl.Æblejuice
1.25 dl.lage fra æblerne
6 Husblas, blade
0.5 tsk.vaniljesukker
5 dl.cremesauce
 
 Cremesauce:
5 dl.mælk eller fløde
2 tsk.cremepulver
1-2 spsk.sukker
2 æggeblommer eller 1 helt æg
 
Opskrift:
Halve, skrællede æbler uden kernehus koges møre i vand med sukker og citronsaft. Æblerne lægges i en randform.

6 blade husblas udblødes i koldt vand og smeltes i den varme sukkerlage. Den sies og blandes med æblejuice, til der er 1/2 liter i alt. Gelésaften smages til med vaniljesukker og hældes over æblerne.

Når geleen er stivnet, dyppes formen et sekund i kogende vand. Randen vendes ud. Lidt cremesauce, evt. blandet med et par spiseskefulde flødeskum hældes i midten. Resten af cremesaucen serveres til.

Vanilje cremesauce:
Cremepulver, sukker og lidt af mælken røres til en jævning. Æg eller æggeblommer tilsættes. Resten af mælken bringes i kog. Jævningen hældes i under omrøring, og det hele gives et opkog. Cremen afkøles i ro og piskes igennem før brugen.





karakterer:
Opskriften er vist 12115 gange,
og udskrevet 126 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu