Is-punch

Is-punch, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Punch

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.vand
325 g.sukker
1 citronskal
3 citroner saft heraf
0.5 fl.hvidvin eller Æblejuice
1 dl.piskefløde
0.25-0.5 fl.arrak.
 
Opskrift:
Vand, sukker og citronskal koges 5 min., skummes. Citronskallen fjernes. Citronsaften røres i. Massen fryses 2 timer med jævnlig omrøring.

Vinen røres i. Massen fryses atter 3 timer med omrøring hver time. Kort før serveringen blandes flødeskummet i og lige før ophældningen røres arrak i.

Punchen serveres i kander til forloren skildpadde eller som læskedrik. Til børn bruges æblejuice, og apollinaris piskes i til sidst.

Sorbet som is-punch, men der tilsættes en stiftpisket, letsødet æggehvide i stedet for flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 12300 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-14 22:01:51
Arrak er det samme som Raki. En simpel type spiritus på OMK. 40 - 50%VOL som ofte bruges i punch, Den bliver uklar når den blandes med vand.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvad er arrak?