Moritskage

Moritskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.æbler
1 dl.vand
0.5 dl.sherry
100 g.sukker
 
 Dej:
65 g.smør
65 g.sukker
3 æg, delte
0.5 tsk.kardemomme
65 g.rugbrøds-drys
2.5 dl.fløde
 
Opskrift:
Æblerne skylles, skrælles og skæres i både. Blomst, stilk og kernehus fjernes. Æblestykkerne dampes møre i vand, vin og sukker til væden er fordampet. Æblerne lægges i ildfast, smurt fad. Smør og sukker røres godt. Æggeblommerne tilsættes. Kardemomme og rugbrøds-drys blandes i. De stiftpiskede æggehvider vendes i med let hånd. Dejen trækkes hen over æblerne. Fløden hældes over. Bagetid: 1 time ved 185 gr. Kagen kan spises varm eller kold med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 8372 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu