Hurtigbagt æblestang

Hurtigbagt æblestang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Stænger

KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hurtigbagt æblestang, billede 4 Hurtigbagt æblestang, billede 1 Hurtigbagt æblestang, billede 2 Hurtigbagt æblestang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
250 g.hvedemel
3 tsk.bagepulver
0.125 tsk.salt
2 spsk.sukker
100 g.smør
1 æg
1 dl.mælk
 
 Fyld:
35 g.smør
35 g.sukker
1 tsk.vaniljesukker
150 æbler
 
 Pynt:
3 spsk.sukker
 mandelflager
 
Opskrift:
Æltet dej:
Mel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Koldt smør hakkes i. Æg og mælk piskes sammen. Lidt heraf gemmes til pensling. Resten æltes i melet.

Dejen deles i 2 og rulles ud hver for sig i ca. 5 mm tykkelse og ca. 30x15 cm. aflang flade.

Smør, sukker og vaniljesukker røres sammen og smøres ud i en stribe midt på hver dejstrimmel.
Æblesnitter lægges på. Dejen foldes sammen om fyldet, pensles med den overskydende mælk/æg blanding og drysses med sukker og evt. mandelflager.

Æblestængerne lægges på bageplade beklædte med bagepapir og bages på midterste rille ved 225 grader C. alm. ovn ca. 18 min.

Tips:

Gør en borplade fugtig og læg et stykke vitawrap herpå. Rul dejen ud på dette og brug vitawrapppen til at folde dejen ind over æblerne.






karakterer:
Opskriften er vist 36244 gange,
og udskrevet 1340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu