Hurtigbagt æblestang

Hurtigbagt æblestang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
250 g.hvedemel
3 tsk.bagepulver
0.125 tsk.salt
2 spsk.sukker
100 g.smør eller margarine
1 æg
1 dl.mælk eller fløde
 
 Fyld:
35 g.smør
35 g.sukker
1 tsk.vaniljesukker
2 æbler
 
 Pynt:
 sammenpisket æg
3 spsk.sukker
 evt. hakkede mandler
 
Opskrift:
Æltet dej:
Mel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Koldt smør hakkes i. Æg og mælk piskes sammen. Lidt heraf gemmes til pensling. Resten æltes i melet. Dejen rulles ud i 1 cm’s tykkelse til en aflang flade, der deles på langs.

Smør, sukker og vaniljesukker røres sammen og smøres ud i en stribe midt på hver dejstrimmel. Æblesnitter lægges på. Dejen foldes sammen om fyldet, pensles og drysses med sukker og hakkede mandler.

Æblestængerne lægges på smurt plade og bages i forvarmet ovn ca. 20 min. ved 225 grader C.





karakterer:
Opskriften er vist 36058 gange,
og udskrevet 1330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-04-20 16:34:28
Tip: Læg dejen mellem to stykker bagepapir når du ruller den ud. Lad dejen blive på det ene stykke bagepapiret mens du skærer den på langs, lægger fyld i og lukker den sammen. Når stangen er fin og rund kan bagepapiret foldes til siden og bages - stadig på bagepapiret. Det sparer absolut det meste griseri.