Amerikansk æblepie

Amerikansk æblepie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :     
Amerikansk æblepie, billede 4 Amerikansk æblepie, billede 1 Amerikansk æblepie, billede 2 Amerikansk æblepie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
65 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
35 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Fyld:
400 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
250 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
35 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Karamel:
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Mørdej:
mel og bagepulver sigtes sammen. Fast, kold margarine hakkes i. Olie, vand, æggeblomme og sukker røres sammen og hældes i melet. Dejen æltes ensartet og rulles ud på melstrøet bord.
En smurt tærteform beklædes med dejen, der prikkes.

Fyld:
Æblerne skrælles, deles og befries for blomst, stilk og kernehus. Æblerne snittes i både, der blandes med sukker, mel, citronsaft og revet citronskal. Fyldet lægges på dejen. Ost, upisket æggehvide og sukker røres sammen og hældes over æblerne.

Karamel:
sukkeret smeltes på en varm pande og brunes til karamel. Fløden røres forsigtigt i lidt efter lidt. De hakkede valnøddekerner tilsættes. Karamellen hældes over pien, som sættes i forvarmet ovn ved 185 grader C. alm. ovn.

Bagetid:
ca. 40 min.





karakterer:
Opskriften er vist 85851 gange,
og udskrevet 1344 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16131 (3840 kcal)
KJ pr. Pers. 2016 (480 kcal)
Vægt ialt 1429 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1128 KJ (268 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 37.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-18 17:14:07
Brug syrlige æbler, valnødder kan erstattes af masser af mandler ;-) Mums lækker kage

  -   2007-10-05 20:49:06
Det er en dejlig kage, som får topkarakter af mig:)