Persisk yoghurtsuppe

Persisk yoghurtsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - KødSupper

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Persien

PersienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 l.vand/bouillon
250 g.hakket lamme- eller oksekød
1 lilleløg, finthakket
1 l.yoghurt naturel
2 dl.ris
1 bundtforårsløg i tynde ringe
 Evt. lidt spinat i tynde strimler
2 dl.kikærter, udblødt natten over
 salt
 peber
Opskrift:
Kikærterne koges i vand tilsat salt 30-40 min.

Hakkekødet og det hakkede løg æltes sammen med salt og peber. Kødet formes til små kødboller på størrelse med en stor hasselnød.

Vandet sættes over, bouillonterningen tilsættes (suppen må gerne være ret salt da der skal 1 l yoghurt i). I vandet kommes ris og små kødboller. Suppen koger til risen er mør, ca. 20 min.

Derefter kommes kikærterne i og suppen koger ca. 5 min. Så kommes forårsløg og evt. spinat i, det koges med indtil grøntsagerne er faldet sammen. Til sidst tilsættes yoghurt.

Nu er det vigtigt at suppen IKKE kommer til at koge, da den så vil skille og komme til at smage surt.

Smag suppen til med salt/bouillon.

Serveres med varme flutes til.





karakterer:
Opskriften er vist 17739 gange,
og udskrevet 289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Dette er en utrolig lækker suppe. Især med græsk eller tyrkisk yoghurt