Karamelbudding, kogt og uden færdigpulver
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Karamel:
Sukkeret smeltes i en lille gryde, vandet tilsættes og karamellen koger lidt ind til en halv tyktflydende karamel. Æggeblanding: Æggeblommer og brun farin piskes godt sammen 2-5 minutter. Mælkeblanding: Mælk og piskefløde hældes i en gryde og varmes op ved svag varme til lige under kogepunktet, må ikke koge. Gelatinepulver blandes med koldt vand i en lille skål og stilles til side et par minutter. Mælkeblandingen hældes over æggeblandingen i tynd stråle under konstant piskning, det hele hældes tilbage i gryden og blandingen varmes op ved svag varme til den tykner, den må ikke koge. Tag gryden af varmen og tilsæt den tyktflydende karamel og opløste husblaspulver under konstant omrøring så det ikke klumper. Cremen hældes gennem sigte i en skål som sættes i køleskab til afkøling 1-2 timer. Den sidste piskefløde piskes til tynd flødeskum og røres i den afkølede creme. Hæld buddingen i en form eller skål skyllet med koldt vand og evt. drysset med lidt sukker og stil til afkøling min. 6 timer, gerne natten over. Buddingen kan vendes ud af formen, men den kan også serveres i skålen. Serveres med flødeskum, evt. vendt med lidt tyktflydende karamel og med en skål tyktflydende karamel ved siden. Der kan bruges samme opskrift på karamel som til buddingen her. |
|
Opskriften er vist 42905 gange,
og udskrevet 743 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2019-10-07 12:28:32 Sukker og vand skal koge længe før det stivner. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne