Stegt dyrekølle
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern løse hinder og grove sener. Skær nøglebenet foran køllen ud ved hele tiden at skære tæt langs benet med en spids kniv. Skær helt ind til selve ledknoglen ved marvpiben. Når man fjerner nøglebenet, er kødet nemmere at skære bagefter. Bland krydderierne. Gnid først hullet, hvor nøglebenet har siddet og fastgør det løse kød til selve køllen med kødpinde. Gnid resten af køllen med krydderierne. Læg køllen i et smurt ovnfast fad med inderlåret opad (den flade side)
Læg halvdelen af smørret over. Sæt fadet i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Tag fadet ud. Vend køllen. Lægresten af smørret over. Brun køllen 15 min. på den anden side. Tag fadet ud. Dæmp varmen til 125 grader C. alm. ovn. Det går hurtigst med åben ovndør. Lad kødet trække utildækket på bordet, mens varmen dæmpes. Hæld bouillon i fadet. Læg visken ved. Sæt et stegetermometer i køllen. Sæt fadet i ovnen. Steg køllen ca 45 til 75 minutter til termometeret viser 62-64 grader. Si skyen fra køllen ca. ½ time før den er færdigstegt. Indkog skyen med piskefælde. Kog den 5 min. Jævn evt. sovsen med maizena, udrørt i vand. Tag køllen ud af ovnen. Dæk med kraftig grillfolie og to viskestykker. Lad kødet trække 15 min. SERVERING: Skær kødet for ved bordet på tværs af kødfibrene. Sammen med f.eks pillekartofler, portvinskogtepærer, ristede courgetter og den varme sovs. Tips: Quatre Epices: hvid peber, nelliker, ingefær, muskat |
|
Opskriften er vist 99864 gange,
og udskrevet 1822 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-06-25 11:46:37 Her skulle den have 80 minutter, så jeg synes det passer meget fint. Måske kirsten har taget lårbenet ud af køllen?? og ikke kun nøglebenet. kirsten - 2010-07-25 19:26:43 Stegetiden efter bruning står til 45 - 75 min. Det er jo alt for lang tid. Jeg stegte den i højst 30 min og det var rigeligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne