Røget dyrekølle med æggecreme
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggecreme:
Purløg, brøndkarse og dild skylles og hakkes meget fint. Æg og den franske sennep piskes sammen. Smøren smeltes på panden, hvorefter æggemassen hældes i og stivner ved svag varme, mens de røres uafbrudt. Fløden røres i mens der varmes op til lige under kogepunktet. Tilsæt derefter de hakkede krydderurter og citronsaften, salt og peber. Anretning: Salaten snittes groft og lægges i bunden af en tallerken. Tomaterne skæres i skiver og rettes an på salatens ene side. De tynde skiver røget dyrekølle rettes an på modsatte side. Æggecremen serveres ved siden af, lun eller kold, ale efter smag. Server evt. lun valnøddebrød til. |
|
Opskriften er vist 153004 gange,
og udskrevet 4518 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (31 stemmer) |
|
Kommentarer Eva Kragelund - 2021-11-28 20:24:27 Mums siger jeg bare Conny - 2011-06-08 00:33:15 Røget svinemørbrad er billigere, og med et stykke eller 3 flutes eller pasta i ovennævnte sovs - perfekt. Bruger dog kun en halv creme fraice - uden det når kogepunktet. Røget mørbrad fåes til ca. 35-40 kr. og det bruges ikke det hele, når det er i supertynde skiver med revet pebberrod ovenpå. Mums. anonym - 2009-09-17 22:52:16 Jeg kunne også godt tænke mig at vide om cremen kan laves i forvejen og lunes inden servering? momsemor - 2007-12-18 23:45:01 Er det muligt at lave cremen nogle timer før den skal spises og evt. lune den? Iben - 2007-10-25 20:25:18 Perfekt til alt røget kød Elisa - 2005-01-01 01:01:01 Har brugt røget lammekølle istedet. Cremen var fantastisk hertil også. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne