Frugtsuppe med mynte

Frugtsuppe med mynte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

SuppeRet : Suppe - Frugtsupper

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.jordbær
2 ferskner
2 nektariner
2 usprøjtede appelsiner
2 håndfulde kirsebær
 Nogle ananasskiver fra dåse
100 g.frisk ingefær
 Nogle mynteblade
30 cl.fyldig rødvin
2 usprøjtede citroner
6 spsk.vanillesukker
¼ Kanelstang
1 spsk.sukker
1 knsp.salt
 
 
Opskrift:
Vask alle frugterne og bærrene. Skræl appelsiner og citroner med en skrællekniv. Tag halvdelen af hver af de to slags skræller og skær dem i tynde stave (a la julienne). Skær de 2 appelsiner i både. Pas på, at der ikke går noget af saften til spilde. Pres saften af ½ citron. Skræl ingefæren og skær den i tynde stave eller riv den.


Læg appelsin-, citron- og ingefærstavene i en kasserolle, og hæld koldt vand over. Kasserollen varmes op, og det hele koges i 1 minut. Si derefter vandet fra og afkøl straks stavene under vandhanen.

Begynd forfra og tilsæt nogle dråber citronsaft, 2-3 spiseskefulde appelsinsaft, sukker og salt i vandet; lad det koge for svag varme indtil væsken er kogt fra (pas på, at det ikke bliver til karamel!).

Imens tages stilkene af jordbærrene, ferskner og nektariner skrælles og kirsebærrene udstenes.

Varm vinen op med vanillesukker, kanel, og de resterende citron- og appelsinskræller. Lad det koge i 10 minutter ved svag varme. Tilsæt jordbær og kirsebær, hvorefter det tages af ilden og afkøles.

Skær ferskner og nektariner i tynde både. Fordel frugterne og den kogte saft i fire dybe tallerkener, som derefter sættes i køleskabet i et døgn.

Lige før serveringen pyntes tallerkenerne med de tynde strimler af appelsin- og citronskræl og ingefær samt nogle mynteblade.





karakterer:
Opskriften er vist 18775 gange,
og udskrevet 210 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu