Kirsebærkage
Hovedingrediens : Bær - Kirsebær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt (evt. yoghurt med kirsebær) og mælk. Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen.
Beklæd en bradepande ca. 33x38 cm. med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen ca. 50-60 min. ved 175 grader C alm. ovn. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist. Tips: Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanilje flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær. |
|
Opskriften er vist 46593 gange,
og udskrevet 725 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (170 stemmer) |
|
Kommentarer Inge Christoffersen - 2018-07-23 08:49:51 Man kan også lave kagen med glutenfri mel, hvis man tilsætter 1-2 tsk. HUSK. Laura - 2017-08-13 16:00:11 Vi har brugt hindbær fra frost i stedet for kirsebær, det er super lækkert :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne