Blomme clafoutis - Fransk dessert kage

Blomme clafoutis - Fransk dessert kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Desserttærte

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Blomme clafoutis - Fransk dessert kage, billede 4 Blomme clafoutis - Fransk dessert kage, billede 1 Blomme clafoutis - Fransk dessert kage, billede 2 Blomme clafoutis - Fransk dessert kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Smør en stor tærteform med smør.

Pisk dejen sammen, den skal være klumpfri, ellers må den en tur gennem sigten.

Hæld dejen i tærteformen og bred kirsebærrene over, så de synker lidt ned i dejen.

Sæt formen i ovnen 35 - 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Drys flormelis over, og server den lun men ikke brændende varm.





karakterer:
Opskriften er vist 105566 gange,
og udskrevet 1834 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7628 (1816 kcal)
KJ pr. Pers. 1271 (302 kcal)
Vægt ialt 1430 gram
Vægt pr. Pers. 238 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 533 KJ (127 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 20.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-06-02 21:22:31
Min havde svært ved at blive bagt nok og blev derfor lidt for våd. Næste gang bliver med lidt mere mel.

  -   2011-07-29 14:46:55
Det er korrekt - clafoutis er lidt som en tyk pandekage bagt i ovnen og er en fransk dessert. Derfor skal der ikke så meget mel i. I seneste nr (august 2011) af Spis Bedre er der en opskrift på clafoutis med brombær og chokolade. Den kan anbefales!

  -   2010-10-20 17:30:40
Det er helt korrekt, som Signe skriver. En clafoutis er en fransk dessertkage og ja, dejen er netop pandekagedejsagtig. Den smager fabelagtigt og er også god med svesker eller brombær.

  -   2008-08-25 11:05:22
opskriften passer. Det er jo ligesom en pandekagedej, helt flydende. Iøvrigt smager kagen fabelagtigt. Jeg laver den dog med halv fløde og halv mælk (har jeg fra en anden opskrift)

  -   2008-07-30 10:45:37
Er der nogle, som har prøvet denne opskrift, der kan fortælle lidt om mel mængden?

  -   2008-07-17 14:43:55
OPskriften passer ikke det er for lidt mel det må være et kilo istedet 100 gr.