Skinke med kaffeglasur

Skinke med kaffeglasur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Hel Skinke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2500 g.skinke, må ikke være røget eller saltet. Bed slagteren om at skære sværen af uden at fjerne spækket.
½ kophonning
½ kopmeget stærk kaffe
1 tsk.kanel
0.25 tsk.stødte nelliker
1 lille dåseabrikoser
1 lille dåsesyltede kirsebær
 En anelse Marascino eller cognac
 Lidt sur fløde
 Tandstikkere
 
Opskrift:
Skinken pakkes fast ind i aluminiumsfolie, sættes i den forvarmede ovn og steger ca. 2 timer ved 180 C. Imens inddampes honning, kaffe og krydderier i 10 min. over lavt blus til en glasur. Når skinken har stegt i 2 timer, tages den ud af ovnen, folien åbnes, og spæklages ridses på kryds og tværs. Pensles med kaffeglasuren og steger videre i 35-40 min. Pensles af og til med glasuren. De velafdryppede kirsebær og abrikoser stænkes med en smule Maraschino eller cognac og sættes på en tandstikker. Stik spyddene i krydsene på det ridsede spæklag. Rør lidt sur fløde i stegeskyen og kom de tiloversblevne kirsebær og abrikoser i sovsen. Skinken er også dejlig til koldt bord.





karakterer:
Opskriften er vist 10255 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu