Kirsebærsauce

Kirsebærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SaucerRet : Saucer - Dessertsauce

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 15 minutter

Indsendt :      Red :
Kirsebærsauce, billede 4 Kirsebærsauce, billede 1 Kirsebærsauce, billede 2 Kirsebærsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
370 gram Kirsebær. syltede
   
evt. Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
evt. Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
0.5 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Saften sigtes fra kirsebærrene. Saften og evt. citronskiver og hel kanel blandes og koges igennem et par minutter.

Saucen jævnes med kartoffelmel eller maizena rørt op i lidt vand (til tilpads tykkelse, det er ikke sikker du skal bruge det hele).

Kan evt. smages til med kirsebærlikør eller rom, må ikke koge herefter.

De syltede kirsebær tilsættes den jævnede sovs og serveres lun til risalamande.

Tips:

Hvis du ønsker at sylte dine egne kirsebær? finder du opskriften lige her





Beskrivelse:
Kirsebærsovs til risalamanden

karakterer:
Opskriften er vist 93250 gange,
og udskrevet 1376 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2344 (558 kcal)
KJ pr. Pers. 586 (139 kcal)
Vægt ialt 376 gram
Vægt pr. Pers. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 623 KJ (148 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 35.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-09 00:00:00
Hej Birgitte Mener ikke det er nødvendigt at fryse bærrene, de er jo syltede og indeholder en del sukker så de kan hældes tilbage på glasset.

  -   2015-07-20 13:40:48
Jeg står med en ordentlig bunke kirsebær og vil stolt dem så de kan bruges til jul. Jeg har en udstener men kan ikke se nogle opskrifter hvor bærrene er udstenet. Det kunne da være rart at være fri for at skulle spytte sten fra.

  -   2009-09-03 09:02:20
Kan det fryses?

  -   2009-08-21 09:25:52
Vi lavede denne kirsebærsovs til en Julefest! Mmmmmmh! MUMS! den smagte bare fantastisk godt! Kaj-Ole og Kirsten, 61 år, Aalborg

  -   2007-07-29 08:42:39
Kan man bruge friske kirsebær med samme resultat?