Panna Cotta 03

Panna Cotta 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Panna Cotta:
5 dl.piskefløde
35 g.sukker
½ Vaniljestang
6 g.husblas, (3 stk)
2 spsk.rom eller cognac
 
 Frugtsauce:
2-3 kiwi
1 spsk.flormelis
½ dl.Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 spsk.sambucca
 
 Hindbærcrème:
200 g.hindbær, evt. frosne
1 spsk.flormelis
½ dl.Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 spsk.alchermes likør, eller solbær - hindbærlikør
 
 Pynt:
 flormelis til pynt af tallerkner
20 røde pyntebær, skåret i halve (f.eks. vindruer, kirsebær, brombær etc.)
4 mynteblade
4 vifter af frisk frugt (f.eks. melon, kiwi, jordbær etc.)
 
Opskrift:
Læg husblas i blød i koldt vand. Kog under konstant omrøring fløde, sukker og vanille i en gryde i ca. 3 minutter. Afkøl lidt, fjern vanillestang. Rør husblas og rom i.

Fyld portionsformene halvt op med fløden. Stil dem i køleskabet i 15-30 minutter, til fløden er stivnet lidt. Lav nu en pynterand i formene med de halverede bær, langs formene, og fyld den resterende fløde i. Stilles tilbage i køleskabet i minimum 2 timer.

Hindbærcreme:
Hindbær, Spumante og flormelis, blendes fint i foodprocessor. Smages til med alchermes likør.

Kiwicreme:
Skræl kiwifrugterne og blend dem i foodprocessoren, sammen med Spumante og flormelis. Smag til med Sambuca.

Anretning:
Drys fire flade tallerkener med flormelis. Pynt med hindbærcreme. Stil panna cottaen i hindbærcremen. Kom kiwicremen på panna cottaen, pynt med mintblade og pyntebær og arranger frugtvifterne.

Tips:

for lettere at løsne panna cotta fra formen, stilles formene lidt i varmt vand og løsnes let med en kniv.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Panna cotta

karakterer:
Opskriften er vist 21624 gange,
og udskrevet 547 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-02 19:59:48
Der skal godt nok mange ingredienser til. Jeg vil anbefale panna cottaen med Hindbærcoulis (superenkelt= blend frosne/friske hindbær med flormelis(må ikke være for sødt!!)brug evt. andre slags bær)