Den gyldne krukke - rumtopf

Den gyldne krukke - rumtopf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.jordbær
500 g.hindbær
500 g.solbær
500 g.ribbede ribs
1000 g.udstenede kirsebær
1000 g.udstenede blommer
2000 g.sukker
5 dl.rom eller cognac, mindst 40 %
1 tsk.konserveringspulver
 
Opskrift:
I en stor krukke lægges et lag sukker. Herpå lægges ½ kg jordbær skiftevis med 1/4 kg sukker, derefter hældes rom på, så det står 3 cm over frugten. Krukken stilles køligt. Let pres lægges på, så bærrene ikke stiger til vejrs. Der røres i syltetøjet, indtil sukkeret er helt smeltet, da sukkeret let lægger sig på bunden.

Processen gentages hver gang, der nedlægges ny frugt. Når alt sukkeret er opløst efter sidste frugtnedlægning tilsættes konserveringspulver. Let pres lægges på, krukken stilles køligt og skal stå til omkring jul, inden man begynder at spise af den.

Syltetøjet smager dejligt i desserter, og som tilbehør til flødeis.





karakterer:
Opskriften er vist 35105 gange,
og udskrevet 684 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-17 19:28:49
Kan man bruge frosne bær i romtopf?

  -   2019-03-15 18:09:05
Kan det kun laves med 4 kilo frugt?

  -   2010-01-06 21:25:23
Der står den skal stå til jul inden man begynder at spise af den. Men hvornår begynder man, og hvor lang tid skal der gå mellem man putter de forskellige frugter i???

  -   2009-08-31 14:19:53
Kan man bruge frosne bær - og i givet fald: skal de så være optøede, inden man lægger dem i ?

  -   2009-07-19 17:02:26
Dette er jo en kopi fra den grønne syltebog

  -   2008-08-07 12:28:47
Korrekt at Stroh rom er det rigtige at bruge - det kan koebes som 40, 60 og 80 % og til rumtopf er 60% det helt rigtige.

  -   2008-05-01 17:44:13
I de gamle, originale opskrifter anbefales det at bruge Stroh-rum og herhjemme bruger nogle også finsprit. Jeg foretrækker nu Stroh-rommen!

  -   2007-06-30 15:40:52
Jeg var nødt til at varme det lidt op for at få sukkeret til at smelte

  -   2005-01-01 01:01:01
Rummen skal helst været på over 40% da den ellers begynder at gære!!!