Mazarintærte
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom hvedemel og sukker i en køkkenmaskine. Tilsæt smør i mindre stykker samt æggeblommen. Kør til en smidig dej.
Læg dejen op på et melet bord og arbejd den sammen. Tryk den ud på et stykke plastfolie til en tynd plade. Dæk dejen med plastfolie og lad den stå koldt i 15 minutter. Mal de bitre mandler. Skær marcipanen og koldt smør i bidder. Kom det i køkkenmaskinen og kør et par gange. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og kør til det er en jævn masse. Smag til med de bitre mandler. Beklæd en form, helst en springform, med dejen. Lad dejen gå et stykke op ad kanten. Hæld fyldet i og bag ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter. Lad kagen køle et øjeblik. Løsn derefter kanten på formen og lad kagen køle. Rør punch og flormelis sammen. Bred glasuren over kagen og pynt med halve kirsebær. |
|
Opskriften er vist 62523 gange,
og udskrevet 862 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (22 stemmer) |
|
Kommentarer arne - 2007-02-11 14:47:22 Det er en meget autentisk opskrift. Især de bitre mandler. Som dog kan erstattes af almindelige mandler, hvis man ikke lige kan finde bitre mandler. Det er strukturen i de knuste mandler, som giver effekt anonym - 2005-01-01 01:01:01 Drop pynten og put fint hakket mørk chokolade på lige når den tages ud af ovnen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne