Kirsebær med marengslåg

Kirsebær med marengslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.kirsebær i glas
4 æggehvider
1 dl.sukker
2 cl.rom
5 dl.vaniljeis
 
Opskrift:
Lad kirsebærrene dryppe godt af. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Tilsæt rom. Skær isen i skiver og læg den i et ovnfast fad. Kom kirsebærrene over, fordel marengsmassen øverst. Stil fadet under grill til marengsmassen er blevet gylden. Tag desserten ud og server den straks.





karakterer:
Opskriften er vist 12651 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-03 22:29:03
Jeg har lavet desserten for mange år siden. Da skulle kirsebærrene i bunden af det ovnfaste fad, og det anbefaledes at isen var skivet på forhånd så den var stivfrosset når marengsmassen blev bredt ud over isen. Det fungerede fint - kirsebærrene og væsken har isoleret isen fra det varme fad. Har netop "genfundet" opskriften overvejer den til nytårsaften.

  -   2009-07-23 21:38:42
utrolig nem at lave , men der skal et meget tykt lag is i bunden , og ikke så tykt et lag marengs for ikke isen skal smelte totalt