Kirsebær syltetøj af sure syltebær
Hovedingrediens : Bær - Kirsebær Indsendt : Red : |
|
|
De skyllede bær, vand, eddike og sukker hældes i en gryde og stilles lunt i en time, til det safter. Syltetøjet varmes langsomt op under omrøring. Lagen må ikke komme i kog, før sukkeret er smeltet. Når lagen perler i kanten, holdes den svagt i kog 10 min. Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt og drysses i under omrøring. Syltetøjet koges stærkt 2 min., skummes og fyldes i varme, Atamonskyllede glas, der lukkes.
Hvis bærrene udstenes, safter de mere. Vand og eddike kan da nedsættes til det halve.
|
|
Opskriften er vist 24016 gange,
og udskrevet 391 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Fionen - 2009-07-25 16:07:13 Har nu lavet den almindelige version, med fersken - med godt resultat. Her også lavet et glas syltetøj med en lille sjat cognac - den er superlækker og kan anbefales! Til de, diætfolk der er, kan man sagtens lave en sukkerfri version, på samme manér, men sødet med flydende SØD. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne