Kirsebær syltetøj af sure syltebær

Kirsebær syltetøj af sure syltebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Syltetøj

Hovedingrediens : Bær - Kirsebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1250 g.kirsebær
1 dl.vand
0.5 dl.eddike
750 kg.sukker
3 tsk.Rød Melatin
 
Opskrift:
De skyllede bær, vand, eddike og sukker hældes i en gryde og stilles lunt i en time, til det safter. Syltetøjet varmes langsomt op under omrøring. Lagen må ikke komme i kog, før sukkeret er smeltet. Når lagen perler i kanten, holdes den svagt i kog 10 min. Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt og drysses i under omrøring. Syltetøjet koges stærkt 2 min., skummes og fyldes i varme, Atamonskyllede glas, der lukkes. Hvis bærrene udstenes, safter de mere. Vand og eddike kan da nedsættes til det halve.





karakterer:
Opskriften er vist 24016 gange,
og udskrevet 391 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-25 16:07:13
Har nu lavet den almindelige version, med fersken - med godt resultat. Her også lavet et glas syltetøj med en lille sjat cognac - den er superlækker og kan anbefales! Til de, diætfolk der er, kan man sagtens lave en sukkerfri version, på samme manér, men sødet med flydende SØD.