Champignon gratin

Champignon gratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Champignon gratin, billede 4 Champignon gratin, billede 1 Champignon gratin, billede 2 Champignon gratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  gratinering:
3 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Svits de skivede svampe i fedtstoffet i en gryde sammen med det hakkede løg.

Rør melet i og spæd med mælk og fløde lidt ad gangen, under konstant omrøring.

Tag gryden fra varmen og rør æggeblommer i. Krydr med paprika, salt og peber.

Pisk æggehviderne stive og fold dem i.

Kom gratindejen i et smurt, ovnfast fad, drys med rasp og kom smørklatter på. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.

Serveres med smeltet smør og en salat





karakterer:
Opskriften er vist 84585 gange,
og udskrevet 2002 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7561 (1800 kcal)
KJ pr. Pers. 3780 (900 kcal)
Vægt ialt 1260 gram
Vægt pr. Pers. 630 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 600 KJ (142 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-15 22:23:17
Smager virkelig lækker. Men champignon skal svitses helt fri for vand ellers bliver den for våd.

  -   2012-10-27 17:50:25
Endelig nogle der ved hvad en gratin er og ikke bare en sammenkogt ret i ovn,nem og lækker gratin.Jeg putter halvdelen af dejen i så champ.og kød i og så resten af dejen plus rasp og godt med smørklatter oven på.Skal prøve den med kun champ. og grønt.