Chili-Aïoli med grillede grøntsager

Chili-Aïoli med grillede grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør på grill

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Blandede grønsager f.eks.:
 baby-artiskokker, asparges, fennikel, porre eller peberfrugter.
 olivenolie til at pensle med havsalt
 
 Chili Aïoli:
1 rød Habanero chili
2 knuste hvidløg
2 æggeblommer
2 spsk.rasp
4 spsk.hvidvinseddike
300 ml.olivenolie
 efter behov 1 spsk kogende vand
 salt
 
Opskrift:
Artiskokkerne forkoges. Alle grøntsager pensles med olie og drysses med havsalt. Lægges under grillen i ovnen til de er gyldenbrune. Aïoli: Chili ristes under grillen til skindet bliver sort og den bobler. Chili kerner fjernes, skindet fjernes og kødet mosen. Hvidløg, æggeblomme, rasp, chili, salt og eddike hældes i skål og piskes op til creme. Olivenolie tilsættes i en lang tynd stråle under stadig piskning til cremen tykner. Bliver cremen for tyk kan den tyndes med lidt kogende vand. Servér til de grillede grøntsager som dip.





karakterer:
Opskriften er vist 23375 gange,
og udskrevet 301 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-28 12:51:01
Jo mere olie du tilfører din mayo, desto tykkere vil den blive.

  -   2011-09-09 17:22:17
Den er MEGET tynd.. Jeg hældte kun 200 ml olivenolie i og allerede det var ALT for meget.