Hirsegrød med søde bær

Hirsegrød med søde bær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hirse

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2.5 dl.(ca. 200 g) hel hirse
6 dl.sojadrik med vanille og calcium
 
0.5 poseoptøede blandede bær
3 spsk.sukker eller honning
 
Opskrift:
Hirsen skylles grundigt før brug. Koges op under svag varme og koges 5 minutter under omrøring. Låget lægges på gryden der pakkes ind i et tæppe. Lad grøden stå og hygge sig en halv til hel time. Grøden bringes i kog og koger nogle minutter. Bær og sukker blandes og serveres til grøden.

Lav bare en god portion da resten kan koges op med mere sojadrik og spises næste dag.

Hirse købes hele eller som gryn. Den anvendes mest til grød, men kan også bruges som tilbehør til retter. De hele korn skal koges en halv time i rigeligt vand. Hirse har tendens til at koge ud og få en grødagtig konsistens. Husk altid at skylle kornene godt inden de bruges.

Tips:

Almindelig mælk kan også bruges i stedt for soyamælk





karakterer:
Opskriften er vist 28025 gange,
og udskrevet 273 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-17 10:58:18
Søde bær er som fine nok, så længe de udskiller kulhydrat langsomt. SÅ blåbær, hindbær, æble og pære er i hvert fald gode nok. Man skal holde sig fra banan! Hvad angår sukker og honning kan man jo f.eks. være lidt kreativ og bruge kunstigt sødemiddel i stedet for - Den er ganske ufarlig!

  -   2009-08-10 15:31:06
sukker/honning og søde bær er ikke ligefrem kulhydratfattigt