Hirsegrød med søde bær
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hirse Fedtfattig opskrift Indsendt : |
|
|
Hirsen skylles grundigt før brug.
Koges op under svag varme og koges 5 minutter under omrøring.
Låget lægges på gryden der pakkes ind i et tæppe.
Lad grøden stå og hygge sig en halv til hel time.
Grøden bringes i kog og koger nogle minutter.
Bær og sukker blandes og serveres til grøden.
Lav bare en god portion da resten kan koges op med mere sojadrik og spises næste dag. Hirse købes hele eller som gryn. Den anvendes mest til grød, men kan også bruges som tilbehør til retter. De hele korn skal koges en halv time i rigeligt vand. Hirse har tendens til at koge ud og få en grødagtig konsistens. Husk altid at skylle kornene godt inden de bruges. Tips: Almindelig mælk kan også bruges i stedt for soyamælk |
|
Opskriften er vist 28020 gange,
og udskrevet 273 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Louise - 2010-10-17 10:58:18 Søde bær er som fine nok, så længe de udskiller kulhydrat langsomt. SÅ blåbær, hindbær, æble og pære er i hvert fald gode nok. Man skal holde sig fra banan! Hvad angår sukker og honning kan man jo f.eks. være lidt kreativ og bruge kunstigt sødemiddel i stedet for - Den er ganske ufarlig! anonym - 2009-08-10 15:31:06 sukker/honning og søde bær er ikke ligefrem kulhydratfattigt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne