Lammefilet i svinenet med kalvesoufflefars

Lammefilet i svinenet med kalvesoufflefars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.lammefilet
1 svinenet
 rosmarin, frisk
 
 Fars:
200 g.skært kalvekød, hakket
2.5 dl.piskefløde
2 æggehvider
 
 Sauce:
4 dl.brun lammebouillon (terning + vand)
1 citron
50 g.sukker
 timian, frisk
200 g.smør
 
 Grønsager:
50 g.smør
400 g.spinat
800 g.årstidens grønsager (f.eks. gulerødder, porrer, selleri, rosenkål osv.)
600 g.kartofler
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
lammesoufflefars:
Kødet blendes i foodprocessor med æggehvide, salt og peber. Fløden hældes i lidt ad gangen

Lammefilet i svinenet:
Svinenettet glattes ud og souffléfarsen smøres på. Den afbrunede lammefilet lægges på og krydres med salt, peber og rosmarin.
Svinenettet lukkes om lammefileten. Brunes af på pande og steges i ovn ca. 15 minutter ved 200 grader C.

Sauce:
Sukkeret brunes og citronsaft presses i. Frisk timian kommes i sammen med kalvebouillonen og saucen koges ind til ca. det halve. Lige inden anretning piskes smør i ( jævnes evt. med maizenamel udrørt i lidt koldt vand, inden der piskes smør i).

Grønsager:
Spinaten ribbes og sauteres i smør, krydres med salt, peber og muskatnød. Årstidens grønsager skæres i passende stykker og sauteres i smør og krydres. Kartoflerne formes som store oliven, koges møre og ristes af i oliven olie.

Anretning.
Kødet skæres i skiver og lægges i halv cirkel på tallerkenen. Spinaten presses i en cylinderform og sættes på tallerkenen. Saucen hældes på og grønsager omkranser retten. Kartofler serveres i skål.





karakterer:
Opskriften er vist 8756 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu