Massaman curry
Oprindelsesland : Thailand Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingebrystet skæres i tynde strimler, vend med 0.5 tsk. salt og stil til side.
Kartoflerne skrælles og skæres i ca. 4 cm store tern som forkoges (al dente) 5-7 minutter ved svag varme. Hæld vandet fra og stil til side. Mål krydderierne af, hold stødte krydderier og frø adskilte Skalotteløget særes i tynde strimler. Ingefæren skrælles og rives. Varm olien i en gryde over medium varme. Sauter korianderfrø og spidskommenfrø i 2 minutter under omrøring. Tilsæt de skivede skalotteløg og friskrevet ingefør og rør i yderligere 2 minutter. Tilsæt så kanel, kardemomme, nelliker og muskat sammen med Massaman karrypasta. Tilsæt kokosmælk og de forkogte kartofler og lad det simre i 10 minutter indtil kartoflerne er næsten møre. Tilsæt fiskesauce, farin, tamarinpasta og jordnøddesmør og rør det godt sammen. Tilsæt så kyllingestrimlerne og lad dem simre med i 5 minutter eller indtil de er møre. Smag til med farin, fiskesauce/salt og tamarinpasta. Retten serveres med kogte ris. |
|
|
Opskriften er vist 291 gange,
og udskrevet 6 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne