Massaman curry

Massaman curry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Massaman curry, billede 4 Massaman curry, billede 1 Massaman curry, billede 2 Massaman curry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingebrystfilet
0.5 tsk.Salt
 
600 g.kartofler
 
1 spsk.olivenolie
1 tsk.korianderfrø
1 tsk.spidskommen, hel
 
1 skalotteløg
2 tsk.ingefær, frisk
 
0.5 tsk.kanel, stødt
0.5 tsk.Kardemomme, stødt
0.125 tsk.nelliker, stødt
0.125 tsk.muskatnød, stødt
 
2-4 spsk.Massaman karrypasta
1 ds.Kokosmælk
2 spsk.Fiskesauce
1-2 spsk.lys farin
1-2 spsk.tamarinpasta
2 spsk.jordnøddesmør
 
Opskrift:
Kyllingebrystet skæres i tynde strimler, vend med 0.5 tsk. salt og stil til side.

Kartoflerne skrælles og skæres i ca. 4 cm store tern som forkoges (al dente) 5-7 minutter ved svag varme. Hæld vandet fra og stil til side.

Mål krydderierne af, hold stødte krydderier og frø adskilte Skalotteløget særes i tynde strimler. Ingefæren skrælles og rives.


Varm olien i en gryde over medium varme. Sauter korianderfrø og spidskommenfrø i 2 minutter under omrøring. Tilsæt de skivede skalotteløg og friskrevet ingefør og rør i yderligere 2 minutter. Tilsæt så kanel, kardemomme, nelliker og muskat sammen med Massaman karrypasta.

Tilsæt kokosmælk og de forkogte kartofler og lad det simre i 10 minutter indtil kartoflerne er næsten møre.

Tilsæt fiskesauce, farin, tamarinpasta og jordnøddesmør og rør det godt sammen. Tilsæt så kyllingestrimlerne og lad dem simre med i 5 minutter eller indtil de er møre.

Smag til med farin, fiskesauce/salt og tamarinpasta.

Retten serveres med kogte ris.






karakterer:
Opskriften er vist 291 gange,
og udskrevet 6 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu