Korean Fried Chicken

Korean Fried Chicken, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Korean Fried Chicken, billede 4 Korean Fried Chicken, billede 1 Korean Fried Chicken, billede 2 Korean Fried Chicken, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.kyllingebryst uden skind og ben
2.5 dl.kærnemælk
0.5 tsk.salt
0.25 tsk.peber
0.25 tsk.hvidløgssalt
 
 Panering:
180 g.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.peber
0.5 tsk.sellerisalt
1 tsk.timian, tørret
1 tsk.paprika, edelsuss
1 tsk.bagepulver
1 tsk.chiliflager
 
 Sovs:
2 spsk.gochujang pasta
2 spsk.honning
4 spsk.brun farin
4 spsk.sojasovs
2 fedhvidløg
2 tsk.ingefær
1 spsk.olie
1 spsk.sesamolie
 
 Pynt:
3 forårsløg
1 tsk.sesamfrø
0.5 tsk.chiliflager
 
 Fritureolie
 
Opskrift:
Skær kyllingebrystet i lange strimler 1-2 cm tykke. Læg kyllingen i en skål og krydr. med salt, peber og hvidløgssalt. Tilsæt kærnemælk. Bland sammen, dæk til og stil i køleskabet til marinade i mindst 1 time (op til natten over).

Forvarm ovnen til lav varme (for at holde den kogte kylling varm).

Opvarm olie (Du skal bruge mindst 1 liter)

Panering:
Bland ingredienserne til paneringen sammen.

Tag kyllingen ud af køleskabet. Løft et stykke fra kærnemælken og lad det overskydende dryppe af. Dryp kyllingen i paneringen og sørg for, at den er helt dækket. Læg på en bakke og gentag indtil al kyllingen er dækket.

Når olien er varm nok, tilsæt 2-3 stykker kylling ad gangen. Du kan tilføje mere eller mindre afhængig af størrelsen på din pande, bare sørg for ikke at overfylde kyllingen.

Steg i 3-5 minutter, indtil de er gyldenbrune og kogte i midten. Det kan du tjekke ved at skære et stykke kylling op, hvis det ikke længere er lyserødt i midten, er det kogt.

Læg den på en bageplade i ovnen for at holde den varm, mens du tilbereder resten af kyllingen.

Sovs:
Imens laver du saucen. Kom gochujang, honning, sukker, sojasovs, hvidløg, ingefær, vegetabilsk olie og sesamolie i en gryde og rør sammen. Bring det i kog, og lad det simre i 5 minutter, indtil det er tyknet.

Hæld saucen over den sprøde kylling og vend forsigtigt sammen. Top med forårsløg, chiliflager og sesamfrø før servering.

Kan serveres med ris og grøntsager.






karakterer:
Opskriften er vist 423 gange,
og udskrevet 2 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu