Ostebord

Ostebord, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Ostebord, billede 4 Ostebord, billede 1 Ostebord, billede 2 Ostebord, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Faste oste:
 Manchego
 Pecorino
 Emmentaler
 Gruyere
 Prima Donna
 Comté
 Tomme de Savoie
 Cheddar
 Fontina
 Parmesan
 Gouda
 
 Bløde oste:
 Morbier
 Rødkit
 Gorgonzola
 Brie
 Camembert
 
 Blåskimmel:
 Danablue
 Gorgonzola
 Roquefort
 Stilton
 
 
 
Opskrift:
Det er ikke tænkt at alle oste og tilbehør/pynt skal bruges på en gang, men at give inspiration til at sammensætte ostebord. Der findes sikkert også andre muligheder en dem vi har nævnt her.

Oste til ostebord:
Vælg 3-5 oste heraf 2-3 faste oste.
Ca. 200-250 g. ost pr person.

Ud over oste skal der jo lidt tilbehør til.

Faste oste kan skæres i stænger

Bløde oste

Ostene tages ud af køleskabet 30-60 minutter for servering.

Kiks til ostebord:
Kiks skal der til, og her kan de blande pakker med ostekiks fint bruges, men der kan også bruges knækbrød eller hvidt brød. Grissini

Tilbehør til ostebord:
Frisk frugt:
Frisk frugt, det kunne være grønne og eller blå vindruer. Men også friske figner, mandariner delt i både eller friske bær kan bruges.

Marmelade til ostebord:
Marmelader, sirupper eller Chutneys af forskellig slags er også godt. Marmelade kunne f.eks. være en hybenmarmelade

Syltede valnødder eller hasselnødder.

Det salte:
Saltstænker eller saltkringler kan bruges, saltmandler er også en mulighed.

Pynt:
Spiseligt pynt kunne være grønne eller sorte oliven, radisser, cornichoner, peberfrugt.

Tips:

Værktøj:
Osteknive findes i mange forskellige størrelser og former. Men hvis du ikke serverer ostebord til hverdag er det måske ikke lige noget du har liggende i skuffen, og så kan dine almindelige knive og gafler bruges.

Ostehøvl er noget mange bruger til hverdag, så der ligger sikkert allerede en i skuffen.

Ostebræt:






karakterer:
Opskriften er vist 558 gange,
og udskrevet 10 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu