Paninibrød
Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tilsæt sukkeret til det lunkne vand (35 grader C.) og rør rundt, når det er opløst, tilsæt gæren og rør det grundigt i.
Bland mel og salt i en røreskål, og tilsæt den nu aktiverede gærblanding efterfulgt af det bløde smør.
Brug dejkrogen til at ælte dejen i 10 minutter.
Hvis du ælter denne opskrift i hånden, tilsæt alle ingredienserne i en skål og bland det hele delvist sammen, læg det ud på din bordplade og ælt dejen i 10 minutter, fortsæt derefter med opskriften. Tag dejen ud af røremaskinen og form den til en kugle og læg den i en let olieret skål, dæk skålen til og lad den hæve i minimum 1 time, dejen skal have fordoblet størrelsen (det kan tage længere tid afhængigt af på temperaturen i dit køkken) Efter den første hævning, vendes den gennemprøvede dej ud på en tør, ikke melet overflade, slå dejen tilbage og form den til en kugle. Del dejkuglen i 4 lige store stykker, og form dem til små ovale former, dæk dem til og lad dem hvile i fem minutter. Efter de fem minutter skulle dejstykkerne være nemme nok til at formes til aflange paniniformede ruller. Læg rullerne på bageplade beklædt med bagepapir, efterlad plads imellem dem, så de kan hæve uden at røre hinanden, dæk dem til med et tørt, let klæde, og lad det stå et varmt trækfrit sted i 45 til 60 minutter. Bages ved 225 grader C. alm ovn midt i ovnen 15-20 minutter. Sæt gerne en bakke/bradepande med vand i bunden af ovnen. år de er færdige, læg dem på en rist og lad dem køle helt af. De er nemmest at skære dagen efter. |
|
Opskriften er vist 155 gange,
og udskrevet 2 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne