Eggnog
Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Nulre dem i sukkeret.
Pisk sukker og æggeblommer hvide.
Varm mælk, kanel og nelliker op til ca. 60 grader C. Hæld mælken i en tynd stråle i æggemassen mens der piskes. Hældes tilbage i gryden og varmes igen op til ca. 60 grader så det legerer. Tages af varmen og sættes på køl gerne til næste dag. Piskes fløden stiv, og vendes i den afkølede masse, inden den mørke rom tilsættes. Serveres kold evt. pyntet med hele stjerneanis eller et drys revet muskat. Kanelstænker kan også bruges til pynt |
|
Opskriften er vist 326 gange,
og udskrevet 1 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne