Eggnog

Eggnog, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Eggnog, billede 4 Eggnog, billede 1 Eggnog, billede 2 Eggnog, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 vaniljestang
100 g.sukker
6 æggeblommer
 
5 dl.sødmælk
0.5 tsk.kanel, stødt
2 nelliker
 
2.5 dl.piskefløde
2.5 dl.mørk rom
Opskrift:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Nulre dem i sukkeret. Pisk sukker og æggeblommer hvide.

Varm mælk, kanel og nelliker op til ca. 60 grader C. Hæld mælken i en tynd stråle i æggemassen mens der piskes. Hældes tilbage i gryden og varmes igen op til ca. 60 grader så det legerer.
Tages af varmen og sættes på køl gerne til næste dag.

Piskes fløden stiv, og vendes i den afkølede masse, inden den mørke rom tilsættes.

Serveres kold evt. pyntet med hele stjerneanis eller et drys revet muskat. Kanelstænker kan også bruges til pynt





karakterer:
Opskriften er vist 326 gange,
og udskrevet 1 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu