Kransekageur
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Kilde : Per K. Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kransekagemasse:
Sukker og æggehvide røres sammen og stilles til side ca. 1 time, dette gøres for at opløse sukkeret så at kransekagestykkerne ikke knaser. Alternativt kan der bruges flormelis i stedet for sukker. Sukkermassen æltes grundigt med marcipanen til en ensartet masse. Kransekagemassen trilles til lange pølser på ca. 2 cm. Pølserne formes i cirkler der passer til urskiven. Urskiven skal ca. halvt ind over kransekagen, uden at dække tallene. Vi finder det nemmest at bruge en rund udstikker til at forme omkring så de bliver ens runde. Ringene trykkes let sammen med 2 fingre til den klassiske kransekagefacon. Bages på 2 bageplader oven på hinanden beklædt med bagepapir ved 180 grader C. Alm. Ovn midt i ovnen 15-20 minutter. Glasur til kransekage: Flormelis og eddike røres sammen, tilsæt æggehvide lidt efter lidt til tilpas tykkelse. Glasuren kommes i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul eller brug en rund tyl på 2 mm. (Fordelen ved tyllen er at hullet bliver ens hver gang) Glasuren sprøjtes over de helt kolde kransekager. Tips: På billedet har vi brugt en urskive på 12 cm. i diameter, og en udstikker på 10 cm. i diameter og formet kransekagen på ydersiden af udstikkeren. Ringene blev lidt vel store og vi havde kun kransekagemasse til 4 cirkler i samme størrelse, så mindre urskive ville ikke gøre noget. Måske mindre cirkler til foden??? Hvis der bliver kransekagemasse i overskud kan den laves til almindelige kransekage. |
|
Opskriften er vist 265 gange,
og udskrevet 0 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne