Blomkålscurry

Blomkålscurry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Blomkålscurry, billede 4 Blomkålscurry, billede 1 Blomkålscurry, billede 2 Blomkålscurry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.olie
0.25 tsk.sennepsfrø
0.5 tsk.spidskommen frø
1 laurbærblad
 
2 løg finthakket
1 grøn chili
 
1 tsk.revet ingefær
2 fedhvidløg presset
 
1 ds.hakkede tomater
1 tsk.salt
 
0.25 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.rødt chilipulver
1 tsk.garam masala
0.5 tsk.korianderpulver
 
250 g.blomkål
1 ds.kokosmælk
 
Opskrift:
Opvarm olie i en gryde på lav til medium flamme. Tilsæt sennep, spidskommen og laurbær.

Når frøene begynder at syde og poppe, tilsæt løg og grøn chili. Sauter til de er gyldne, i cirka 5 til 6 minutter. Rør ingefær hvidløg i og svits i cirka 30 til 60 sekunder.

Tilsæt tomater og salt. Sauter indtil tomaterne går i stykker. Rør gurkemeje, chilipulver, garam masala og korianderpulver i. Sauter i 30 til 60 sekunder, indtil masalaen dufter aromatisk.

Tilsæt blomkålsbuketter og svits i 1 til 2 minutter ved medium høj varme. Hæld halvdelen af kokosmælk og giv en god blanding. Blomkål afgiver masser af fugt, så pas på ikke at tilsætte meget på én gang.

Kog tildækket, indtil blomkålen er mør, men ikke grødet. Tilsæt eventuelt mere vand eller kokosmælk for at få karryen til den ønskede konsistens. Jeg tilføjede en halv kop kokosmælk på dette tidspunkt.

Smag til med salt og garam masala efter dine præferencer. Pynt blomkålskarry med friske korianderblade.





karakterer:
Opskriften er vist 44 gange,
og udskrevet 1 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu