Focaccia boller

Focaccia boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 9 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Focaccia boller, billede 4 Focaccia boller, billede 1 Focaccia boller, billede 2 Focaccia boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hvedemel
0.5 spsk.salt
0.25 tsk.tørgær
4 dl.vand
 
2 spsk.olivenolie
2 spsk.italiensk krydderi
 
Opskrift:
Dagen før (ca. 18 timer før bollerne skal bages)
Bland mel, salt og tørgær i en stor skål. Tilsæt vandet lidt af gangen indtil du har en sammenhængende våd kugle. Der må ikke være tørt mel tilbage i skålen.
Dæk skålen med vitawrap og lad den stå ved stuetemperatur i 16-18 timer.


Efter 16-18 timer vil dejen ligne en stor boblende masse. Drys med så meget mel at dejen kan skrabes ud af skålen uden den klistre til dine hænder. Del dejen i 9 stykker og form til boller. Dejen er stadig ret våd så drys med rigeligt mel mens du arbejder.

Læg bollerne på bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med italiensk krydderi og lad dem hæve 30-60 minutter indtil dobbelt størrelse.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn til de er lys gyldenbrune ca. 25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 535 gange,
og udskrevet 18 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu