Zaalouk - Marrokansk dip med tomater og aubergine

Zaalouk - Marrokansk dip med tomater og aubergine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Dip

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Zaalouk - Marrokansk dip med tomater og aubergine, billede 4 Zaalouk - Marrokansk dip med tomater og aubergine, billede 1 Zaalouk - Marrokansk dip med tomater og aubergine, billede 2 Zaalouk - Marrokansk dip med tomater og aubergine, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.aubergine
4 tomater
4 fedhvidløg
2 spsk.persille
2 spsk.koriander
1 tsk.salt
2 tsk.paprika
1 tsk.spidskommen, stødt
2 spsk.olivenolie
1 spsk.tomatpure, konc.
2.5 dl.vand
1 tsk.hvidvinseddike
 
Opskrift:
Bring en gryde vand i kog, skold tomaterne heri og pil dem herefter. Kvart tomaterne og fjern indmaden. Skræl auberginerne, der må gerne side striber skal tilbage, og skær dem herefter i tern.

Alle ingredienser undtaget eddike kommes i en gryde og bring den i kog. Dæk med låg og lad den simre ved middel varme i ca. 20 minutter indtil auberginerne er kogt ud og reduceret betydelig.

Tjek konsistensen, er den for tynd kan den koges lidt ekstra tid uden låg, er den for tør, kan der tilsættes ekstra vand. Tilsæt eddike og mos til ønsket konsistens med en gaffel eller bagsiden af en ske.

Serveres med en skive ristet brød et skvæt olivenolie og evt. et drys koriander og paprika.





karakterer:
Opskriften er vist 679 gange,
og udskrevet 15 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu